ceturtdiena, 2012. gada 5. janvāris

Jon Lemmon - "The Last Supper Club" (pilns albums, audio)

Pazudis tulkojumā, nodomāju, trīs reizes noklausoties Džona Lemmona sešu singlu apkopojumā "Singles (2010)". Tur ir gan "dreamy" balsis, gan "dubstep" ritmi, gan džeza interpretācijas. Katru no šīm sešām dziesmām varētu spēlēt kādā saviesīgā pasākumā vai dzīves brīdī - netrūkst nedz darba rutīnai piemērotu ritmu, nedz, piemēram, bēru ceremonijai noderīgs "soundtraks", mierīgi aizvietojot ierastos čīgātājus un klimperētājus, kas cenšas, cik var, lai ar savu spēli saraudinātu tuviniekus, bet jau pēc stundas ar to pašu sintezatoru kādā krogā trallina "Gaidu tevi dienas saulainajā pusē".

Džons Lemmons ir dzimis ASV, bet šobrīd mitinās Jaunzēlandē. Neesmu liels visādu miksēšanas vīru fans, pārsvarā gadījumu tie ir gaumē aprobežoti ļaudis, kam svarīgi noturēt vienotu ritmu, nemaz nedomājot par to, kas tam apakšā - paskricelē savas plates, dažreiz kaut ko iebļauj mikrofonā, un māksla, tā teikt, gatava! Bet Lemmons man patīk. Viņa remiksu plate "The Last Supper Club" tiešām IR māksla! Varu vēlreiz vērsties pie "Swedbankas" vadības un piedāvāt nomainīt to bankas filiālēs allaž skanošo fona murgu ar šo - i darba ražība celsies, i klientiem labāks noskaņojums.

Atceroties mākslas filmu "Kapteiņa Granta bērni", Jaunzēlande vienmēr asociējusies ar cilvēkēdājiem un vulkāniem. Esmu vairāk kā drošs, ka Lemmons nav redzējis šo kolosālo krievu laiku filmu, bet noskaņa, ko viņš rada savā singlu albumā, gan ir līdzīga - ja pie šīs mūzikas nedaudz aizdomājas, tad var satrūkties no sajūtas, ka jau esi uzsprausts uz iesma un grillējies kādā ciematā, kurā vietējie ēd tikai tūristus ar holesterīna līmeni normas robežās un asinsspiedienu ne augstāku kā 140/90. Bravo, Lemmon!



Papildus resursi:
http://jonlemmonmusic.tumblr.com
http://www.facebook.com/jonlemmonmusic
http://www.myspace.com/jonlemmonmusic

Foto raksta ievadā no Džona Lemmona profila portālā "Facebook".

2012, www.vilniskronbergs.blogspot.com




Nav komentāru: