ceturtdiena, 2012. gada 19. janvāris

"The Little Willies" - "Jolene" (video), "For the Good Times" (pilns albums)

Savas saknes jau laikam noliegt nav iespējams. Tāpat kā ikviens cilvēks savos pirmssākumos ir bijis ar garu, baltu asti, ikviens vishiperaktīvākais kūts gailis ir bijis ola vai ik katrs deputāts reiz bijis normāls cilvēks, tā arī visi amerikāņu mākslinieki savā sirdī nes tradicionālo savu senču zemes mūziku - "country". Tur nu neko nepadarīsi. Tas var patikt, nepatikt, bet ar to jāsamierinās. Pārsvarā viņiem tas patīk, un tie to ne tikai neslēpj, bet pat īpaši izceļ.

Kurš gan nezina Noru Džounsu? Viņas miega dziesmas ieaijā jau vismaz pusotru paaudzi. Džounsas albumi, vismaz pirmie, gāja uz "urrā!" vai ikvienas valsts mūzikas topos, un viņa tika uzkatīta par tādu kā "adult contemporary" listu pastāvīgu dalībnieci. Pēdējos gados viņas daiļrade vairs nesniedz agrākās virsotnes; varbūt tieši tāpēc tagad Džounsai ir vairāk laika pievērsties blakus projektiem? Tā nav tiesa - apvienība "The Little Willies" radās Noras Džounsas solokarjeras ziedu laikos - 2003.gadā. Tajā viņai piepulcējās Ričards Džulians, Džims Kampilongo, Lī Aleksandrs un Dans Rīzers. Visi viņi mūzikā nav, tā teikt, pirmo reizi ar pīpi uz jumta, un visus viņus saista mīlestība uz savu amerikāņu kantrī.

2006.gadā "The Little Willies" laida klajā debijas plati, nosauktu pašu vārdā. Tā ir ļoti jūtīgu dziesmu kompilācija, tā līdzinās Džounsas pašas sākuma daiļradei, vien ar to atšķirību, ka šajā projektā dziesmas ir daudzveidīgākas un vokāli bagātīgākas. Interesanti, ka "The Little Willies" aizsākās tikai gadu pēc Džounsas debijas plates "Come Away with Me" (2002) un tās grandiozajiem panākumiem visā pasaulē. Iespējams, paši "The Little Willies" dalībnieki bija cerējuši, ka šis apstāklis - Džounsas lielie sasniegumi - uzraus debesīs arī šo projektu? Bet tā nenotika - albums kaut cik vērā ņemamo desmito pozīciju ieņēma tikai specializētajā ASV kantrī mūzikas topā.

"For the Good Times" turpina pirmā albuma tradīcijas, taču jāatzīst - tas vairs nav tik emocijām bagāts kā debija. No otras puses tas nav tik gaudulīgs kā priekšgājējs. Kas pozitīvi abās platēs - tajās nav tikai kaverversijas vien. Blakus Džonija Keša "Wide Open Road", Dollijas Pārtones "Jolene" un Villija Nelsona "Permanently Lonely", albumos rodamas arī Kampilongo un pašas Džounsas sacerējumi.

Pasaules mūzikas prese, protams, šo "The Little Willies" jauno albumu "For the Good Times" gar ausīm nelaiž, sevišķi Amerikā. To skaļi reklamē gan ASV radiosabiedrība "NPR", gan britu mūzikas izdevums "Uncut", gan neskaitāmi citi ar mūziku saistīti resursi. Katrā ziņā kantrī stila cienītājiem patiks, sevišķi tiem, kas nav "hardcore" kantrī piekritēji, - tik tādiem mēreniem, kam tīk tas, ko allaž darījusi Džounsa. Dollijas Pārtones dziesmas "Jolene" video no jaunās plates šeit turpinājumā, tūlīt aiz tā - pilns jaunais albums.





Papildus resursi:
http://www.thelittlewillies.net
http://www.myspace.com/thelittlewillies
http://www.facebook.com/thelittlewillies

Foto raksta ievadā "The Little Willies" albuma "For the Good Times" vāciņš no grupas profila portālā "Facebook".

2012, www.vilniskronbergs.blogspot.com




Nav komentāru: