trešdiena, 2012. gada 25. janvāris

"Nada Surf" - "Waiting For Something" (video), "The Stars Are Indifferent To Astronomy" (pilns albums)

Apskatot šīs nedēļas jaunos singlus un albumus, tā safanojos par vecajiem, labajiem "Nada Surf", ka nolēmu - eh, lai iet arī! Ir jau mazliet neērti, ka šajā vietnē pilnos albumus var noklausīties vēl pirms tie oficiāli iznākuši, bet nu - tādas tās modernās tehnoloģijas ir... Ar amerikāņiem "Nada Surf" viss gan ir citādi - viņu jaunais, pēc skaita septītais albums klajā nāca 23.janvārī, tātad pieklājības pēc esam šīs pāris dienas plati nomarinējuši.

Trio "Nada Surf", kā jau iepriekš minēts, ir no ASV, no Ņujorkas. Metjū Kovs, grupas līderis, kopā ar draugu Denielu Lokru, ansambli dibināja 1992.gadā. Kopš tā laika tas pastāvējis bez vērā ņemamām pauzēm. Savu spēles stilu puikas sauc par alternatīvo roku. "Nada Surf" būtu grūti pieskaitīt poproka grupu gūzmai, tas tiesa. Tomēr viņi nav arī tik alternatīvi, lai savas spalvām pieaugušās nāsis gaisā celtu izteikti netradicionālā roka pretinieki. 2008.gadā grupa izdeva plati "Lucky". Tā bija mana pirmā satikšanās ar "Nada Surf". Un mani patiesi izbrīnīja grupas mūzikas neuzbāzība. Plati bez apstājas drillēju kādas pāris nedēļas, taču tā arī neatceros nevienu tās dziesmu. Tā vien liekas, ka "Nada Surf" izdodas radīt dziesmas, kas aizrauj, bet pēc noklausīšanās no atmiņas pašas izdziest, lai kā jaunatklājums atkal skanētu ausīs, kad to dzird nākamo reizi.

Jaunā plate, šķiet, iet to pašu ceļu. Liekas, nu cik padsmit reižu var klausīties no viena gala līdz otram? Vai neapnīk? Un, zini, neapnīk. Nopietni! Vēl vairāk - kad "The Stars Are Indifferent To Astronomy" būs noklausīta visas divdesmit reizes, plauktā meklēšu "Lucky", lai tuvākās pāris dienas nogrimtu pāris gadus vecās "Nada Surf" skaņās. Uz to arī aicinu ikvienu citu. Jo pa lielam šogad katram ir jāizdara trīs lietas: sākumdeklarēšanā jādeklarē savu uzkrājumi virs desmit tūkstošiem latu; ar krāniem jāsasien kopā Lindermans un Dzintars un aiz tā mezgla jāpakar viņus visaugstākā priedē, vēlams, kurā dzīvo daudz vāveres, kam rieksti ir iekārojams našķis, un jānopērk vismaz viens legāls albums CD vai digitālā formātā, lai lielajiem industrijas vīriem aizmālētu acis, un viņi nekluptu virsū nabaga "Grooveshark", pateicoties kuram, visu jauno "Nada Surf" plati varam noklausīties šeit, tagad un tūlīt.





Papildus resursi:
http://www.nadasurf.com
http://www.facebook.com/NadaSurf
http://www.myspace.com/nadasurf

Foto raksta ievadā no "Nada Surf" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv




Nav komentāru: