otrdiena, 2012. gada 17. janvāris

"The Shins" – "Simple Song" (jaunākie singli un albumi - 16.01.2012)

Pagājis mēnesis, kopš pēc Ziemassvētku trakumiem atkal atlabusi jauno singlu un albumu industrija. Vēl jau nekā īpaša, bet šis tas tomēr ir. Piemēram, amerikāņu indie roķeri "The Shins". Tās līderis multiinstrumentālists Džeims Mersers kopā ar kolēģiem (tie gan gadu gaitā mainījušies) ir aktīvi jau kopš 1997.gada; viņu ceturtā studijas plate "Port of Morrow" ir sagaidāma šā gada 20.martā. Pirmais singla no tās "Simple Song", jāatzīst, šajā nedēļā ir ārpus jelkādas konkurences.

Ko lietas labā darīt cenšas arī Emija Lī un kolēģi no apvienības "Evanescence". Tomēr viņu trešā, grupas vārdā nosauktā plate, neraisa tādas emocijas kā pirmās divas, sevišķi pirmā. Laikam jau pārāk pierasts, toreiz šādā stilā, šķiet, viņi vienīgie darbojās daudz maz plašākā mērogā. To nevar teikt par Florenci Velču un viņas kompāniju "Florence And The Machine" - dziesma "No Light, No Light" no trešā albuma "Ceremonials" ir pat ļoti vērā ņemams jaunums.

NEDĒĻAS SINGLS! "The Shins" – "Simple Song"


"Evanescence" – "My Heart Is Broken"


"Florence And The Machine" – "No Light No Light"


"Oberhofer" – "Gotta Go"


"The Ting Tings" – "Hang It Up"


Šeit jauno singlu liste:


Šonedēļ vēl iznāk šādi albumi:
"Attack! Attack!" – "This Means War"
"The Big Pink" – "Future This"
"Diagrams" – "Black Light"
Ani DiFranco – "Which Side Are You On?"
"Enter Shikari" – "A Flash Flood Of Colour"
"Foe" – "Bad Dream Hotline"
Frank Turner – "The Second Three Years"
Anthony Green – "Beautiful Things"
"Guided By Voices" – "Let's Go Eat The Factory"
"Howler" – "America Give Up"
"King Krule" – "King Krule"
"One Sonic Society" - "Forever Reign"
"The Red Inspectors" – "Are We The Red Inspectors? Are We?"
"Tribes" – "Baby"

Ko nevajadzētu palaist garām un kāpēc?

"The Big Pink" – "Future This"
Angļu "elektro-roka" duets "The Big Pink" nav ļoti zināms kolektīvs, tam ir savs specifisks sekotāju pulciņš. Taču puišu Robija Furzes un Milo Kordela otrā plate "Future This", šķiet, varētu šo to mainīt. Tikai tas, kurš nekad nav dzirdējis "The Big Pink", var kaut ko fantazēt par tēmu, ka mūzika ar elektronikas piesitienu ir zemē metama.

"Diagrams" – "Black Light"
Sems Dženders ir labāk zināms kā bijušais elektrofolka grupas "Tunng" līderis. Neesmu dzirdējis visu jauno plati, bet pirmais viņa singlalbums "Diagrams" sastāvā bija aizraujošs. Britu "The Independent" "Balck Light" nodēvējis par "indie-funk" meistardarbu, kas ietver sevī tādas dziļi emocionālas dziesmas kā "Tall Buildings" un "Mills". Un tāpēc tā noteikti ierindojas tuvākajā laikā noklausāmo plašu sarakstā.

Ani DiFranco – "Which Side Are You On?"
Cilvēki ir dažādi. Citi paslēpjas mūzikā, lai rastu mieru no visām politikām-šmolitikām, visiem kariem, konfliktiem, krīzēm un šmīzēm. Taču Enija Difranko, gluži otrādi, - viņa ar mūzikas palīdzību par kaut ko visu laiku cīnās. Vai pret kaut ko. "¿Which Side Are You On?" ir viņas septiņpadsmitā studijas plate, un tā cīņassparā, šķiet, nav izņēmums, par ko liecina nosaukums. Taču, lai arī dziesmās Difranko cīnās par lezbiežu, suņu, kaķu vai jebkādām citām tiesībām un brīvībām, tās melodiski aktīvajai kundzei padodas labi. Bet vispār viņa šķiet tāda pusķerta, un arī tāpēc plate noteikti jānoklausās.

Foto raksta ievadā grupa "The Shins" no www.earections.com.

2012, www.vilniskronbergs.blogspot.com




Nav komentāru: