otrdiena, 2012. gada 31. janvāris

"Clock Opera" – "Once And For All" (jaunākie singli un albumi - 30.01.2012)

Gaidot debijas albumu, Londonas kvartets "Clock Opera" gluži kā treknu tārpu uz āķa izsalkušai zivij gar acīm nožvidzina singlu "Once And For All". Zivs, protams, kaut kādā ziņā būdama saprātīga būtne, šo tārpu norij. Tad to izvelk no ūdens, izžāvē, un tā kļūst par voblu. Nedaudz vairāk ir paveicies mums, ļaudīm. "Clock Opera", radot tuvu ideālu dziesmu un tikpat tai ideāli piemērotu video, ir iemetusi mūsu lūpās āķi, un tas tur ļurkāsies līdz 9.aprīlim, kad dienasgaismu ieraudzīs grupas debijas albums "Ways to Forget". Tad mēs, izvilksim no lūpas āķi, iztīsim sažāvētās voblas un baudā klausīsimies, iespējams, vienu no labākajiem 2012.gada albumiem.

Trīs reizes ģību un cēlos, ģību un cēlos, klausoties "amīšu" "Cloud Nothings" dziesmu "Stay Useless". Nosolījos sev noteikti uzrakstīt par viņiem (viņu) stāstu. Un "The Kills" ar "The Last Goodbye" būtu mana trešā izvēle, ja ejot vakarā vannā mērcēties, līdz āda uz pirkstu spilventiņiem paliek krunkaina, līdzi drīkstētu ņemt tikai trīs dziesmas. Kāpēc tikai trīs? Nu, man vienkārši ir jūtīga ādiņa...

NEDĒĻAS SINGLS! "Clock Opera" – "Once And For All"


"Cloud Nothings" – "Stay Useless"


DJ Shadow – "Scale It Back"


"Feeder" – "Borders"


"The Kills" - "The Last Goodbye"


Pixie Lott – "Kiss The Stars"


"Radiohead" – "Bloom" ("Jamie xx" remix)




Šonedēļ vēl iznāk šādi albumi:
"2 Bears" – "Be Strong"
"Bleeding Through" – "The Great Fire"
"Django Django" – "Django Django"
"Errors" – "Have Some Faith In Magic"
Lana Del Rey - "Born To Die"
Leonard Cohen – "Old Ideas"
Lotte Mullan – "Plain Jane"
"Portico Quartet" – "Portico Quartet"
Ringo Starr – "Ringo 2012'"

Ko nedrīkst palaist garām un kāpēc?

"Errors" – "Have Some Faith In Magic"
Skotu kvarteta debijas plate "It's Not Something But It Is Like Whatever" (2008) bija spoža. Domājams, jaunais rimbulis nebālēs priekšgājēja ēnā.

Lana Del Rey - "Born To Die"
Šķiet, šis ir mirklis, kad apzināti varam sekot līdzi jaunas popmūzikas ikonas dzimšanai. 25 gadus vecā Elizabete Granta jeb Lana Del Reja, vēl pirms debijas plates izdošanas rotāja vai visu ietekmīgāko mūzikas izdevumu vākus, viņas video klipus "Youtube" portālā skata desmitiem miljonu reižu. Nu ir arī pati plate. Var tikai novēlēt turpināt tikpat labi!

Leonard Cohen – "Old Ideas"
Nepieminēt Leonarda Koena jauno plati tās iznākšanas nedēļā būtu grēks. Dzīva klasika! "Parādi man vietu, par kuru es neko nezinu," plates dziesmā "Show Me The Place" jautā Koens. Un tādu vietu laikam tiešām nav daudz. Bet, domāju, nav vietas uz zemeslodes, nevienas pašas, kas nezinātu šo veco, eleganto vīru hūtē. Albums - konfekte!

Foto raksta ievadā grupa "Clock Opera" no www.earlab.lv.

2012, www.musicstories.lv




Nav komentāru: