otrdiena, 2012. gada 24. janvāris

Charlotte Gainsbourg – "Anna" (jaunākie singli un albumi - 23.01.2012)

Kāds man nupat mēģināja iestāstīt, ka "visādi nopietni zinātnieki" izskaitļojuši, ka pagājušā nedēļa un it īpaši pirmdiena, 16.janvāris, esot bijusi 2012.gada depresīvākā diena. Pamatojums: beigušies visi Ziemassvētki un jaunie gadi, kam viss gatavots mēnešiem, naudas dēļ tā arī vairs nav un visbeidzot - divas nedēļas ir bijis gana, lai vairums planētas Zeme iemītnieki saprastu, ka visas apņemšanās "no Jaunā gada es..." ir sasalušu zaķu spiru vērtas. Un man tas ļoti patīk! Paskatoties šīs nedēļas singlu tabulā, atliek vien noelsties un iedomāties vēlēšanos, lai visu šo gadu ik nedēļu iznāktu tik maz, bet spēcīgu dziesmu. Šonedēļ nekādu pelavu - tikai ekstra manta!

Sirds lika par galveno nedēļas dziesmu izraudzīties 77 gadus vecās leģendas Leonarda Koena jauno singlu "The Darkness" no viņa plates "Old Ideas", kas iznāks jau nākamajā nedēļā. Lai nu kas, bet Koens ir pelnījis būt godināts un sumināts visos iespējamos veidos. Taču prāts vairāk nosliecās uz Šarlotes Geinsbūras dziesmu "Anna" no viņas pagājušā gadā iznākušās ceturtās plates "Stage Whisper". Un, par cik īsti veči skaitās ģimenes galvas, bet prāts fiziski mājo tieši tajās, lai kompensētu savus mazvērtības kompleksus, prātam šoreiz došu priekšroku. Atklāts, protams, paliek jautājums, vai esmu īsts vecis...

NEDĒĻAS SINGLS! Charlotte Gainsbourg – "Anna"


Leonard Cohen – "The Darkness"


"Bon Iver" – "Towers"


Nerina Pallot – "All Bets Are Off"


Lana Del Rey – "Born To Die"


Ren Harvieu – "Through The Night"




Šonedēļ vēl iznāk šādi albumi:
"Beyond The Bridge" – "The Old Man & The Spirit"
"Biohazard" – "Reborn In Defiance"
"Blessed By A Broken Heart" – "Feel The Power"
"Boy & Bear" – "Moonfire"
"Cardinal" - "Hymns"
"Charlift" – "Something"
"Craig Finn" – "Clear Heart Full Eyes"
"First Aid Kit" – "The Lion's Roar"
"Foxy Shazam" – "Church Of Rock & Roll"
Karen Dalton – "1996"
Kathleen Edwards – "Voyageur"
"Lacuna Coil" – "Dark Adrenaline"
"Lamb Of God" – "Resolution"
Laura J Martin – "The Hangman Tree"
"Mull Historical Society" – "City Awakenings"
"Nada Surf" – "The Stars Are Indifferent To Astronomy"
"Pulled Apart By Horses" – "Tough Love"
Rodrigo Y Gabriela – "Area 52"
Tim McGraw – "Emotional Traffic"
"Underworld" – "1992 – 2012 Anthology"
"Wolf People" – "Tidings"

Ko nedrīkst palaist garām un kāpēc?

"Boy & Bear" – "Moonfire"
Vispār šis Austrālijas kvintets debijas plati "Moonfire" savās mājās izdeva jau pagājušā gada augustā, tam sasniedzot Platīna diska statusu pēc pārdošanas apjomiem. Citur pasaulē to ieraudzīs šajā nedēļā un, cerams, panākumi bus vismaz identiski kā mājās. Jo šie pieci puikas ar Deivu Hoskingu priekšgalā ir radījuši brīnišķīgu plati, ieturētu "indie-folka" vislabākajās tradīcijās.

"Mull Historical Society" – "City Awakenings"
Šī nosacītā kolektīva sirds, prāts, rokas, kājas un krāniņš arīdzan ir dziedātājs, komponists un multiinstrumentālits Kolins Maklntairs. Plati "City Awakenings" noklausīties gan vēl nav sanācis, taču vienpadsmit gadus atpakaļ iznākusī Maklntaira debijas plate "Loss" ir pietiekams iemesls meklēt rokā jauno albumu, jo, ja jau toreiz viņš bija tik labs, nu nez vai tagad būs kas mainījies uz slikto pusi.

"Nada Surf" – "The Stars Are Indifferent To Astronomy"
2008.gadā rokās nonāca ņujorkiešu "Nada Surf", ko man nez kāpēc vienmēr gribas izrunāt "Naģa Surf", plate "Lucky". Es patiešām neatceros nevienu no šī albuma dziesmām, bet klausījos to nepārtraukti kādas divas nedēļas. Bet nebūtu tagad jāuzskata, ka Metjū Kovs ar kolēģiem rada aizmirstamu mūziku. Ir tieši otrādi - "Nada Surf" rada dziesmas, kas nenoslogo prātu; kas izskanot it kā izdzēšas no atmiņas, lai, atkal ieskanoties no jauna, klausītājs tās uztvertu kā pirmatskaņojumus. Kā būs ar jauno plati, nezinu. Taču dziesmas "Waiting For Something", "Jules And Jim" vai "Clear Eye Clouded Mind" jau visu pasaka. Un tās ir tikai pirmās trīs albuma dziesmas! Ja man būtu jāizvēlas, šis ir mans šīs nedēļas albums!

Foto raksta ievadā Šarlote Geinsbūra no viņas profila portālā "MySpace".

2012, www.musicstories.lv




Nav komentāru: