ceturtdiena, 2012. gada 12. janvāris

Singli bez albumiem - 2 ("Siamese Fighting Fish", "Dig Deeper" u.c.)

Kāds laiciņš pagājis un atkal uzradušās dažas dziesmas, kuras vai nu ir vienīgās sakarīgās kādā albumā vai arī dzīvo pilnvērtīgu dzīvi bez albuma.

"Siamese Fighting Fish" - "A Liar Cried Wolf"
Seši vīri spēka gados no Kopenhāgenas Dānijā izvēlējušies iet savu ceļu mūzikā, sajaucot smago mūziku ar nopietno, ja par nopietno var saukt vienu vijolnieku starp elektrisko, akustisko un basģitāru pavēlniekiem un ārkārtīgi mundru bundzinieku. Pagājušā gadā šīs Siāmas cīņu zivis izdeva, laikam jau, debijas albumu "We Are the Sound", dziesma "A Liar Cried Wolf" no tās še apakšā. Nebūtu skumīgā vijoļu puikas, diez vai tā pavilktos. Bet par gaumi jau nestrīdas - vai nu tā ir vai nav. Tāpēc šeit var noklausīties visu dāņu plati.
A Liar Cried Wolf by SIFIFI

"Dig Deeper" - "Memphis"
Norvēģu kvintets "Dig Deeper" sauc sevi par "rokkantrī" ansambli. Pazīstot savas īpašās attiecības ar kantrī mūziku, neko uzrunājošo no Eināra Kaupanga un viņa kolēģiem negaidīju. Tomēr laikam Norvēģijā kantrī ir pavisam kas cits, salīdzinot ar Ameriku. Un tā "Dig Deeper" izrādījās vienkārši labas popmūzikas izpildītāji. Šie sola, ka šajā gadā varēsim klausīties viņu jauno plati, bet, kamēr to gaidām, dažas dziesmas varam klausīties grupas profilā portālā "Facebook" un vienu - "Memphis" - arī šeit.
Memphis by Dig Deeper

"Bengtsarvet" - "Slutet"
Pagājušā gadā singlplati "Slutet/Monarken" izdeva noslēpumains zviedru postroka veidojums "Bengtsarvet". Noslēpumains, jo nekas par to nav lāga zināms. Tik, ka zviedri un ka ir sasodīti labi. Vienai no albuma divām dziesmām ir tapis arī oficiāls video. Tad nu, ieklausoties skaņdarbā "Slutet", varam piezīmēt savā 2012.gada plānotājā: "Kaut kad, 2012.gada vasarā, mūzikas ierakstu katalogos meklēt zviedru "Bengtsarvet" debijas albumu! Ja neatrodas, jādara jebkas cits, ko dara skarbā skandināvu tauta, - piemēram, jānodibina zviedru ģimene."


"The New Tigers" - "Chocolate"
Par somu alternatīvās popgrupas muzikālajām kvalitātēm galva vēl mazliet jāpalauž. It kā ir debijas albums, koncerti, taču - nepaņem! Bet mūzika jau nav slikta! Tāpēc izdomāju - jāsāk ar mazumiņu. "Chocolate" šajā sakarā labi noderēs. To tad tagad klausīšos vismaz desmit reizes pēc kārtas, līdz bez griezīgajām, sirēnu skaņām līdzīgajām ģitāras solopartijām vairs nevarēšu iedomāties savu dzīvi.
The New Tigers : Chocolate by Soliti

"Raised Among Wolves" - "Boys Will Be Kings"
"Viņu dziesmas balansē uz virves, kas savieno svētlaimi ar vistumšākajiem un nomocītajiem sirds nostūriem," kaut kā aptuveni tā teikts 2011.gada "SPOT" festivāla, kas norisinās Dānijā, reklāmas brošūrā. Man šķiet, pārāk skaļi teikts. Bet skaidrs - reklāmai jābūt iedarbīgai, tāpēc jārunā skaļām frāzēm. Patiesībā šis septiņu dāņu kolektīvs spēlē mazliet izsmalcinātu popmūziku, un, ja kāds tajā redz virvi, kas kaut ko savieno, lai nu būtu. Plates jau laikam viņiem vēl pa īstam nav, bet dažas dziesmiņas noklausāmas grupas "Facebook" profilā. Viena, cik noprotams, svaigākā, - arī šeit.


Foto raksta ievadā grupa "Raised Among Wolves" no tās profila portālā "Facebook".

2012, www.vilniskronbergs.blogspot.com




Nav komentāru: