pirmdiena, 2012. gada 16. janvāris

Jill Andrews - "Worth Keeping" (video), "The Mirror" (pilns albums)

Tiem, kas cerēja šogad tikt cauri sveikā bez sniega un sala, nepaveicās - zemi klāj šoziem pirmais kārtīgais sniegs, un sals, lai arī nav tik liels, ka pupi paliek zili, tomēr nedaudz kniebj. Un, kad tam visam pāri uzspīd saulīte ar zobiem, liekas, - nu kas var būt vēl skaistāks? Protams, Eltons ir skaistāks par visu šajā pasaulē, bet šoreiz ne par viņu. Balti saulainos ziemas skatus pavadīju ar kādu amerikāņu dziesminieci fonā. Viņas vārds ir Džila Endrjū, un tas, ko viņa dzied un kā, ir gauži piemērots šim gadalaikam un laika apstākļiem - viss sasalis, viss balts un gaišs un tik apcerīgs!

"Tas sākas ar balsi. Pirms jūs novērtējat vārdus, pirms atklājat vieglo melodiju, kas tos satur kopā, tā [balss] skar pirmā," savā "Facebook" profilā raksta vai nu pati Endrjū vai kāds, kurš to dara viņas vietā. Apraksts par jaunās dziedātājas balss īpašībām gan ir tik cildens, ka brīžiem paliek neērti viņas vietā (sevišķi, ja rakstītāja ir viņa pati), taču, jāatzīst, melots tur nav - Džilas Endrjū balss ir tiešām laba. Domāju, ideāli piemērota kantrī dziesminiecei, uz ko viņa nedaudz pavelk, bet labi, ka laikus no tā atkal attālinās, dāvājot klausītājam tādu vairāk eiropeiskāku folkmūziku.

Endrjū bijis viens no tiem talantiem, kas ar mūziku galvā dzīvojis jau kopš mazām bērnu dienām. Dziedājusi viņa vienmēr - gan, mazai meitenei esot, zem priedes mežā kopā ar vasaras nometnes vadītāju, kurš iemācīja viņai pirmos trīs akordus uz ģitāras, gan projektā "The Everybodyfields" (tas bija folka - kantrī projekts ar viņas draugu Semu Kvinnu), gan tagad, savas solokarjeras laikā. Pēc 2009.gada debijas singlplates, nosauktas pašas vārdā, pagājušā gadā beidzot tapa izdots Endrjū debijas albums "The Mirror". Tās ir dziesmas ar intīmu pieskaņu, šķiet, iedziedātās un spēlētas tieši katram, kurš klausās - bez liekiem instrumentāliem izskaistinājumiem un novitātēm. Vienkārši dziesmas pārdomām. Pat ne izklaidei, bet tieši pārdomām un apcerei.

Turpinājumā video dziesmai "Worth Keeping" no Endrjū debijas singlplates "Jill Andrews" un visa debijas plate "The Mirror". Kā vienojāmies - vienkārši pārdomām un apcerei.





Papildus resursi:
http://www.jillandrews.com
http://www.facebook.com/jillandrewsmusic
http://www.myspace.com/jillandrewsmusic

Foto raksta ievadā no Džilas Endrjū profila portālā "Facebook".

2012, www.vilniskronbergs.blogspot.com




Nav komentāru: