pirmdiena, 2012. gada 9. janvāris

"SBTRKT" - "SBTRKT" (pilns albums, audio)

Kā reiz izteicās (vai līdzīgi) Maestro Raimonds Pauls, "visiem aktieriem ar laiku parādās viens netikums - tie grib ne tikai spēlēt teātri, bet arī sākt dziedāt, un tad es viņiem komponēju." Līdzīgi, šķiet, ir ar dīdžejiem. Es zinu, ka visu atlikušo mūžu sarkšu un bālēšu no kauna vien par to, ka tādu zinu, bet jā - viens piemērs ir arī mums, latviešiem. DJ Aivis no "Latvijas Radio 2"...:)))))

Iespējams, tieši no viņa šādu formulu nošpikoja anglis Ārons Džeroms. Tsjāā!...:) Kādu brītiņu uzstājies Londonas klubā "Plastic People" kā dīdžejs, kam patika ķimerēties ap "Radiohead", "Basement Jaxx", "M.I.A" un citu mākslinieku dziesmu remiksiem, Džeroms nolēma sākt veidot savu mūziku. "SBTRKT", kā sauc viņa projektu (saīsinājumā no angļu vārda "subtract" ("atņemt")) uzstāj, ka viņu mūzika ir britu "funky" un "dubstep", kā arī amerikāņu "R'n'B" un Čikāgas "house" mūzikas kokteilis. Baigi sarežģīti. Bet skan tas viss aizraujoši. To novērtēja arī britu "BBC", iekļaujot Džeroma dziesmas savu programmu rotācijās.

Tiesa, kāds izskatās Ārons, zina vien retais, jo uz skatuves viņš allaž darbojas maskā, kas redzama arī uz "SBTRKT" debijas plates vāka. Jo Ārons ir diezgan kautrīgs un pieticīgs. "Es neesmu īpaši sociāla personība, mēģināt pierunāt kādu dīdžeju spēlēt manas dziesmas - to es neprotu. Labāk savus ierakstus dot viņiem anonīmi un tad skatīties, vai tie tos spēlē. Jā spēlē, tad spēlē," bez acīmredzama patosa saka Džeroms. Domājams gan, ja ierakstus dīdžejiem viņš piedāvā tērpies savā maskā, diez vai būs kāds, kurš viņu aizmirsīs. Drīzāk, satiekot aizkulišu pustumsā, kāds var pārbīties līdz pilnām biksēm (džekiem) vai piebaidītiem bērniņiem (meitenēm). Nu labi, meitenēm var būt abi.

Ir pirmdienas pēcpusdiena. Kāpēc gan ar vieglu rokas vēzienu nenoslaucīt visu no darbagalda virsmas un nenodoties "SBTRKT" debijas plates vilinošajiem ritmiem? Iesilt var ātri. Un nav jau ar ko atdzesēties - turpināt var pa ceļam uz mājām autobusā pie stieņa.



Papildus resursi:
http://www.sbtrkt.com
http://www.facebook.com/SBTRKT

Foto raksta ievadā no "SBTRKT" profila portālā "Facebook".

2012, www.vilniskronbergs.blogspot.com




Nav komentāru: