piektdiena, 2012. gada 20. janvāris

Kathleen Edwards - "Change The Sheets" (video), "Voyageur" (albuma dziesmu izlase)

Ar Ketlīnu Edvardu pazīstams neesmu. Vispār par tādu dzirdu pirmo reizi. Bet, palasot viņas pašraksturojumu portālā "Facebook", šķiet, nekļūdīšos, ja mans iespaids par jauno dāmu būs šāds: Ketlīna Edvarda skolas laikā labi mācījās, bija tuvu teicamnieces statusam, skolotāju ieredzēta, centīga, bet viss mainījās aptuveni priekšpēdējā vidusskolas klasē. Tad, reiz, kad viena no skolotājām uzkrita uz nerviem vairāk kā citas reizes, Edvarda viņai pateica: "Es piedrāžu to, ko jūs sakāt!" Un teicamnieces, kārtīgās un pieklājīgās skolnieces burbulis pārsprāga, atstājot slapju skolotājas lillā adīto džemperi, kas tāds kļuva pēc tam, kad šis mācībspēks, gados būdams, to dzirdot, iesvīda un aizskrēja sūdzēties direktoram. Asociācijas no personīgās pieredzes...

Iespējams, šis stāsts i ne tuvu neatbilst patiesībai. Ja tā, ļoti žēl. Bet patiesībai atbilst tas, ka Edvarda nāk no Kanādas, komponē un spēlē "folk-country" manierē, un dara to skaisti un estētiski. Vārdi "fuck" un "fucking" parādās tikai viņas runā sociālajos portālos, dziesmās viņa ir romantiska un jūtīga līdz vēmienam. Tas arī augstāk ļāva izteikt aizdomas par Edvardas iespējamo raksturu. Savā "Facebook" profilā viņa arī raksta, ka vairs neapmeklē džina cienītāju komūnas un Minesotā ražotās vodkas cienītāju sapulces, bet daži no Edvardas dzīves sapņiem esot kādu dienu iesildīt Toma Petija koncertu, uzstāties ar K.D.Langu, atvaļinājumu pavadīt kopā ar vecākiem, vairāk pievērsties labdarībai un iemācīties labāk spēlēt ģitāru.

To gan viņa pieprot gana labi tāpat. 17.janvārī, tas ir dažas dienas atpakaļ, oficiāli iznāk Edvardas jau ceturtā plate "Voyageur". Viņas debija bija 2003.gadā ar albumu "Failer". Šī plate ātri vien atnesa viņai gaidīto atzinību - dziesmas "Six O’Clock News" un "Hockey Skates" kļuva par augsti novērtētām dzimtenē Kanādā. 2005.gada plate "Back To Me" guva pirmos starptautisko panākumus, lielā mērā pateicoties dziesmas "Summerlong" izmantošanai filmas "Elizabethtown" skaņu celiņā. Filmā galvenās lomas atveidoja Orlando Blūms un Kirstena Dansta.



"Es rakstu dažas dziesmas, spēlēju tās koncertos, ierakstu tās. Dažas nav īpaši labas, bet dažas man joprojām patiešām patīk," savā manierē saka Edvarda, nobeidzot ar informāciju, ka viņa šobrīd cenšas ierakstīt savu ceturto plati un cer, kā tā būs "faking" aizraujoša! Vai kaut kā aptuveni tā. Šis ieraksts profilā acīmredzot tapis kādu laiku atpakaļ, jo ceturtā plate "Voyageur" jau ir, tā teikt, galdā. Dažas dziesmas no tās var noklausīties še apakšā. Pirms tām video dziesmai "Change The Sheets", arī no jaunās plates.





Papildus resursi:
http://www.kathleenedwards.com
http://www.facebook.com/kathleenedwardsmusic
http://www.myspace.com/kathleenedwards

Foto raksta ievadā no Ketlīnas Edvardas profila portālā "Facebook".

2012, www.vilniskronbergs.blogspot.com




Nav komentāru: