otrdiena, 2011. gada 1. novembris

Speech Debelle - "Spinnin'" (video), "Speech Therapy" (pilns albums, audio)

Grūti pateikt, vai šis ir stāsts ar brīnišķīgu sākumu un nekādām beigām. Vai arī šis ir stāsts ar brīnišķīgu sākumu un tad nelielu klusumu pirms vētras. Tagad ir klusums. Britu "runātājas" Korīnas Eliotas jeb "Speech Debelle" karjerā noteikti.

Viedoklis pa lielam nav mainījies - visus tos repotājus-šmepotājus vajadzētu vismaz profilaktiski pārbaudīt pie kādiem medicīnas speciālistiem. Taču, šķiet, Eliotas gadījumā ir mazliet citādi. Divdesmit astoņus gadus vecā britu melnādainā repa princese parāda šim stilam citādu pieeju - viņas dziesmas nav tikai tukša vāvuļošana par dzīvi ielās un grūto bērnību. Varbūt arī ir, taču pat ļaudīm, kas ar repošanu ir uz "tie taču ir kaut kādi slimie!", "Speech Debelle" dziesmas liek saausīties. Tās ir instrumentāli bagātīgas, ieskaitot stīgu instrumentu partijas, un tās nepavisam nav līdzīgas citiem Eliotas kolēģu vienmuļajiem veikumiem.

Tam par apstiprinājumu varētu kalpot 2009.gadā iegūtā "Mercury" mūzikas balva par "Speech Debelle" debijas albumu "Speech Theory". No vienas puses - prestiži un slavinoši. No otras - pēc šīs balvas sākās nedienas Eliotas karjerā. Viņas plate nedēļā pēc balvas saņemšanas tika pārdota tikai 30 000 tirāžā, kaut pirms gada šo pašu balvu saņēmusī grupas "Elbow" plate "The Seldom Seen Kid" šajā pašā laikā tika pārdota vairāk kā 300 000 eksemplāros. Tā nu "Speech Debelle" un skaņu ierakstu kompānijas ceļi šķīrās, un šobrīd vien atliek gaidīt, kas notiks ar šīs meitenes, kura sāka "runāt", ietekmējoties no Maikla Džeksona dziesmas "Human Nature", spoži iesākto karjeru. Par viņu vēl noteikti bus dzirdams nākamajā gadā, jo dziesma "Spinnin'" no "Speech Debelle" debijas plates ir izvēlēta kā viena no oficiālajām 2012.gada Londonas Olimpisko spēļu himnām. To video versijā un visu debijas plati audio formātā iespējams iepazīt akurāt še turpinājumā.





Papildus resursi:
http://www.speechdebelle.com/
http://www.myspace.com/speechdebellemusic
http://www.facebook.com/pages/Speech-Debelle

Foto raksta ievadā no "Speech Debelle" profila portālā "Facebook".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: