trešdiena, 2011. gada 9. novembris

"Young Galaxy" - "Outside The City" (video), "Shapeshifting" (pilns albums, audio)

Viņi raksta dziesmas bez piedziedājumiem, smalkas, bet ne episkas. Izmantojot saprogrammētos zintezatorus un basģitārista stiegrainās basa līnijas, viņi rada impresionisku, ezotērisku un praktiski neatpazīstamu mūziku. Aptuveni tā par grupu "Young Galaxy" stāv rakstīts viņu mājas lapā.

No otrās lielākā Kanādas pilsētas Monreālas nākošais kvintets, kur galveno balsi notur Katerīna Makandlesa un Stīvens Ramzejs, sāka, kā jau daudzi mūsdienās, - guļamistabā. Nu, ierakstot guļamistabā dziesmas, te bija domāts... 2007.gadā, divus gadus pēc darbības uzsākšanas, grupa izdeva savā vārdā nosauktu debijas plati. Viņiem klājās diezgan labi - koncerti, "Arcade Fire", "Death Cab For Cutie" un citu "lielo" iesildīšana koncertos. Uz šīs nots 2009.gadā tapa otrā "Young Galaxy" plate "Invisible Republic". Pēc tās gan jaunieši gribēja kaut ko mainīt.

Trešās plates "Shapeshifting" dziesmas tapa mājās Monreālā, taču viņu producents nu bija Dans Lisviks, kurš strādā Zviedrijā Gēteborgā. Viņam "Young Galaxy" nosūtīja sava trešā albuma dziesmu pirmvariantus, un pēc laika visi "sasēdās ap Skaipu" - divi Monreālā, viens Gēteborgā -, un grupa pirmo reizi dzirdēja savas jaunās plates dziesmas. Lieki teikt, ka viņiem tās patika. Ne velti "Young Galaxy" vērsās pie Lisvika, jo viņus aizrāva zviedra līdzšinējais darbs, piemēram, ar Kailiju Monigu. Tā nu tapa plate "Shapeshifting", kuras autori un līdzautori viens otru nekad dzīvē nav satikuši - Lisviks ar "Young Galaxy" dzīvē nav tikušies ne reizi. Bet mūsdienu tehnoloģiju laikmetā, kad internetā var pat oficiāli apprecēties ar pingvīnu Antarktīdā, tas droši vien nav nekas neierasts.

"Eurythmics" un "New Order" tiek minētas kā grupas galvenā ietekmes, bet Makandlesas nepieradinātais vokāls tiek pielīdzināts Keitas Bušas un Enijas Lenoksas lokanajām balss saitēm. Savā "Facebook" portālā grupa pie žanra, kurā spēlē, ierakstījuši vienkārši: "Mūzika". Un laikam jau tā arī ir - viņu daiļrade ir tik "rāmjos neiebāžama" un nepakļaujas nekādiem klasifikatoriem, tāpēc tā vienkārši jābauda, nezīmējot shēmas un tabulas.

Turpinājumā dziesmas "Outside The City" video no albuma "Young Galaxy" un pēc tam visa jaunā plate "Shapeshifting".





Papildus resursi:
http://younggalaxy.com
http://www.myspace.com/younggalaxy
http://www.facebook.com/younggalaxy

Foto raksta ievadā no "Young Galaxy" profila portālā "Facebook".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: