piektdiena, 2011. gada 18. novembris

"Big Fox" - "Saturday", "Boring Ones" (video)

Šarlotai Pererai bija visi priekšnoteikumi dienās kļūt par izcilu mūziķi - bērnībā deviņus gadus mācījusies klarnetes spēli ("Ak dievs, kā es varēju ar šo instrumentu tik ilgi noņemties"), apguvusi arī klavierspēles mākslu. Vārdu sakot, bija pavisam parasts bērns, kura vecāki labprātāk izvēlas sūtīt bērnu mūzikas skolā, nevis debašu pulciņā. Sak, izaugs vismaz par kārtīgu cilvēku, ne tikai prastu pļerkšķi. Tajā pašā laikā bija visi argumenti, lai Perera ar mūziku beigu galā būtu uz "Jūs" - kā jau iepriekš norādīts, klarnetes spēle viņai nepatika, bet desmit gadu vecumā klavierskolotāja paziņoja, ka nekāds pianists no viņas nesanāks. Parasti ar to bērnam visa muzikālā karjera ir cauri (vismaz man tā beidzās, kad klavieru skolotāja, uzskatot, ka man ir pārāk gari nagi, ar lielajām padomju laiku trulajām kancelejas šķērēm tos grieza nost).

Gadi gāja, un Pererai iekšā sēdēja kāds velniņš, kurš dīdīja atsākt kalpošanu skaņu mūzai. Un tā ari notika. Pieņēmusi skatuves vārdu "Big Fox", Perera sāka rakstīt mūziku. Par izbrīnu sev (jo viņa nekad to nebija darījusi), sanāca labi. Sanāca pat tik abi, ka viņas panākumiem noticēja mūzikas izdevniecība "Hybris", un jau pavisam drīz, 1.decembrī, dienasgaismu ieraudzīs "Lielās Lapsas" debijas albums. No tā jau nopludināti pāris singli - "Saturday" un "Boring Ones", un tie ļauj secināt, ka Zviedrijā ir dzimis, vai drīzāk - beidzot izgaismojies, jauns, tā sauktās, inteliģentās popmūzikas talants. Pereras paralēles mūzikā ir "Cat Power", "Feist", Regīna Spektora un citi. Trausla ir viņas mūzika. Tā ir tik smalka un trausla kā "Smalkā stila" Burkas kundzes karaliskais Dultona porcelāns - ar to ir jāapietas īpaši, un ziloņus tuvumā laist nedrīkst.

Koncertos Perera uzstāja kopā ar čellisti Gerdu Holmkvistu; klavieres ar čellu - tas jau vien izklausās smalki! Šo kopdarbu iespējams ievērtēt dziesmas "Dear Therapist" improvizētajā videoklipā, kas seko aiz "Big Fox" pirmo divu oficiālo singlu "Saturday" un "Boring Ones" videoversijām.







Papildus resursi:
http://bigfox.se
http://www.myspace.com/bigfoxmusic
http://www.facebook.com/bigfoxmusic

Foto raksta ievadā no "Big Fox" profila portālā "Facebook".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: