ceturtdiena, 2011. gada 17. novembris

"Kakkmaddafakka" - "Your Girl" (video), "Hest" (pilns albums, audio)

Šis ir vēl viens stāsts par kolektīvu, kurš, savācies, lai nospēlētu vienu koncertu, turpina to darīt joprojām un izdod plates vēl ilgi pēc "pirmā un vienīgā" koncerta. Norvēģu grupa "Kakkmaddafakka" ir nenosakāma skaita cilvēku muzikāla kopa, kuras kodols ir brāļi Aksels un Pēls Vindenesi. Šis Bergenas pilsētā bāzētais kolektīvs sastāv no klasisku mūzikas izglītību ieguvušiem jauniešiem, kas sapulcējās, lai 2006.gadā vietējā jauniešu centrā nospēlētu vienu koncertu. Tā lieta iepatikās, padevās, un jau gadu vēlāk viņi iznesa pasaulē savu debijas plati "Down To Earth".

Ja godīgi, nezinu kāpēc, bet, kā vēsta mediji, šī plate nesusi grupai "Kakkmaddafakka" tik negatīvas atsauksmes, ka tā drīz vien kļuva savā zemē visnotaļ zināma un populāra. Varbūt kritiķi pēla, bet publika to mīlēja, sevišķi viņu vitālo un atraktīvo uzstāšanos koncertos, kuros uz skatuves reizēm darbojas pat divpadsmit cilvēki.

Šajā gadā puikas ir sarūpējuši savu otro albumu "Hest". Tik pat dzīvelīgi kā koncertos, "Kakkmaddafakka" ir arī šajā platē. Jestro garastāvokli nodrošina dažādo mūzikas stilu kokteilis - šie norvēģi savā spēlē apvieno labāko, ko piedāvā poproks, apvienojot to ar džeza, disko un "funk" ritmiem. Protams, viņi noteikti ir izteikti favorīti paaudzei līdz 25, tiem, kas var viņu straujajām ģitāras stīgām izlēkāt līdzi; mēs, vecie, varam tikai mūzikas ritmā šūpot alus kausu un TV tālvadības pulti. Bet, kas noteikti ir ievērības cienīgi, tie ir "Kakkmaddafakka" videoklipi. Domāju, vidējais katra viņu klipa budžets ir ne vairāk kā pieci eiro. Bet jaunieši progresē arī šajā jautājumā - nevar i ne salīdzināt patiešām naivi smieklīgo dziesmas "Restless" video ar, piemēram, dziesmas "Gangsta" vizualizāciju. Vai arī "Your Girl", - beidzot kāds parāda tuvplānā, kā ir kārtīgi jālaizās (mūsdienu jaunatne taču to tā vēl sauc?). Vilšanos tik rada, ka nav parādīts, kā estētiski pareizi jālaiza kakls. Bet to jau var atrast cita rakstura interneta resursos. Un jā, man tomēr liekas, ka grupas nosaukumā slēpjas kāda rupjība. Šķiet, kaut kāds mazerfakers tur ir apslēpts...

Uzskatam divi video - "Restless" un "Your Girl", bet tūlīt aiz tiem visa grupas "Kakkmaddafakka" otrā plate "Hest", no kuras arī abas videoklipu dziesmas.







Papildus resursi:
http://kakkmaddafakka.com
http://www.myspace.com/kakkmaddafakka
http://www.facebook.com/kakkmaddafakkamusic

Foto raksta ievadā no grupas "Kakkmaddafakka" profila portālā "Facebook".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: