trešdiena, 2011. gada 2. novembris

"Elba" - "From A Sinking Ship" (video), "Elba" (pilns albums, audio)

Vēsture pārpārēm ar saviem piemēriem ir norādījusi, ka negausība ne pie kā laba nenoved. Arī slavenais franču imperators Napoleons Bonaparts vienā brīdī zaudēja mēra sajūtu, un viņš nolēma, ka jāiekaro arī Krievija. Tas notika 1812.gadā, un Bonis zaudēja. Vēl pēc gada viņam galīgi neveicās Vācijā kaujā pie Leipcigas, un tad jau viņš varas aprindām bija apnicis un tika izsūtīts trimdā uz Itālijas salu Elbu.

Pieci vīri no Sietlas (ASV) šī pamācošā stāsta daļu, proti, Elbas salas nosaukumu, aizlienējuši arī savam muzikālajam projektam "Elba". Kas šiem pieciem, no kuriem viens izskatās pēc Salatēta jaunībā, kopīgs ar Napoleonu? Viņi tāpat grib iekarot pasauli. Tiesa, ne sēžot balta zirga mugurā, bet gan iemājojot daudzu mūzikas mīļu sirdīs. Savu debijas plati "An Avalanche" viņi izdeva jau 2008.gadā, šogad septembrī fani sagaidīja jau trešo "Elba" plati, kas šoreiz nodēvēta pašu vārdā. Paši jaunieši uzskata, ka viņi spēlē "āķīgas trīs minūšu garas popdziesmas". Par to viņus var uzteikt - mūsdienās īsās dziesmas nav modē. Bet garās bieži ir tik garlaicīgas...

Jaunā "Elba" plate ir gana dinamiska, kaut brīžiem (ap otro un ceturto dziesmu) kļūst nedaudz garlaicīgi. Taču, kad nokļūts līdz dziesmai "From A Sinking Ship", acis paveras plaši jo plaši, skatot, vai kļūdas pēc albumā nav ierakstījusies arī kanādiešu supergrupa "Arcade Fire". Tomēr nav. Taču šāds pavērsiens vairs nepavisam neliek smīkņāt par "Elba" pretenzijām uz vietu pasaules mūzikas skatuvēs. Un, atgriežoties vēsturē, - tas pats nelaimīgais Bonaparts mazāk kā gadu pēc izsūtījuma Elbas salā taču atgriezās Francijā un atguva pār to kontroli! Tiesa, puišiem no "Elba" nevajadzētu pēc tam ielaisties tādā afērā, kādā Vaterlo ielaidās mūsu draugs Bonis.

Izslavētās dziesmas "From A Sinking Ship" videoversija turpinājumā, tūlīt pēc tam arī viss albums "Elba", bet grupas mājaslapā iespējams noklausīties pilnīgi visus viņu ierakstus.





Papildus resursi:
http://www.elbaseattle.com
http://www.myspace.com/elba
http://www.facebook.com/elba.seattle

Foto raksta ievadā no www.elbaseattle.com

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: