otrdiena, 2011. gada 8. novembris

"Toro Y Moi" - "Low Shoulder" (video), "Freaking Out" (pilns albums, audio)

Kad planēta Zeme beidzot būs nodibinājusi oficiālas diplomātiskās attiecības ar marsiešiem, un mēs savu vienīgo citplanētieti Eināru būsim nosūtījuši pārstāvniecības darbā uz Marsu, domāju, nebūs ilgi jāgaida, kad zaļie cilvēciņi sāks aktīvu savas kultūras popularizēšanu šeit uz Zemes. Marsiešu teātri, marsiešu restorāni, radiostacijas un TV kanāli, kur moderatori būs divi zaļie, mūždien nosiekalojušies radījumi ar stikla kolbām galvās no seriāla "Simpsoni". Skan pārlieku neticami un futūriski? Varbūt, bet, kad šie laiki pienāks, viens no pelnošākajiem Zemes māksliniekiem uz Marsa būs amerikānis Čazviks Bandiks jeb "Toro Y Moi".

Elektroniskā mūzika savienojumā ar "chillwave" vēsmām, vokāla atbalss efekti un monotonie ritmi - tās ir lietas, kas padara "Toro Y Moi" mūziku kosmisku. Pie šādas mūzikas, domājams, mazie Marsa cilvēciņi gan strādā pie konveijera, gan dejo diskotēkās, iespējams, tikai pateicoties šiem elektrizētajiem ritmiem, viņi vispār kustās, kā uzlādējoties jebkurai aktivitātei. Bet tās tik tādas fantāzijas. Vienmēr licies, ka tās futūriskās padarīšanas nav saistošas, bet "Toro Y Moi" plate "Freaking Out" burtiski piespiež domāt par nākotni.

Savu Marsa mūziku Bandiks sāka ķimerēt guļamistabā. Vecākiem pret viņa hobiju bija visnotaļ toleranta attieksme, jo gan Bandika Filipīnu izcelsmes tēvam, gan afroamerikāņu izcelsmes mātei mūzika bija cieņā - vecāku skaņu ierakstu kolekciju Bandiks min kā pirmo savu ietekmes avotu. Pēc kāda laika viņa ceļi krustojās ar Ernestu Grīnu, kurš uzstājās zem skatuves vārda "Washed Out". Grīna ietekmē "chillwave" kļuva arī par Bandika stilu. Savu debijas plati "Causers of This" jau kā "Toro Y Moi" Bandiks izdeva 2010.gada janvārī, šogad tai pievienojās arī otrā - "Underneath the Pine", bet nupat, 13.septembrī, dienasgaismu ieraudzīja singlplate "Freaking Out". "Spokaina un krāšņa!" - tā par "Toro Y Moi" daiļradi izsakās britu "The Guardian". Un tas laikam nozīmē, ka dzīve kopā ar marsiešiem droši vien, ko tur liegties, būs spokaina, bet tomēr krāšņa!

Turpinājumā visa singlplate "Freaking Out", bet pirms tās video dziesmai "Low Shoulder" no plates "Causers of This".





Papildus resursi:
http://www.toroymoi.blogspot.com
http://www.myspace.com/toroymoi
http://www.facebook.com/toroymoi

Foto raksta ievadā no "Toro Y Moi" profila portālā "Facebook".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: