piektdiena, 2011. gada 4. novembris

"The Hawk In Paris" - “His + Hers” (pilns albums, audio)

Allaž esmu apjūsmojis baletdejotājus vīriešus. Viņu spēja sabalansēt augsto dejas mākslu un kustību graciozitāti ar uzvilktajām kuļbiksēm un visu, kas no tā izriet, ir apskaužama. Viņi gluži kā staigā gar aizas malu, kuras vienā pusē ir erudīti baleta apmeklētāji, kas, elpu aizrāvuši, seko līdzi katrai sava elka kustībai uz skatuves, bet otrā - tādi lauku plenči kā es, kam galvenais kritērijs, vērtējot baletu, ir deju vīru apspīlētie triko. Tieši tāpat pa naža asmeni staigā trio no Nešvilas (ASV) "The Hawk In Paris", kas, it kā kaitinot, rausta mūsu ausis te atpakaļ uz astoņdesmitajiem, te deviņdesmitajiem, te - pavisam modernos un mūsdienīgos ritmos un aranžējumos.

Dans, Džeremijs un Mets sāka saspēlēties 2009.gadā ar vienkāršu un bez tālejošiem plāniem aplipinātu domu - sakomponēt dažas popdziesmas un tad jau redzēs. Pagājuši divi gadi, un plāni radošajam trio paši ir pielipuši - pirms brītiņa klajā nācis "The Hawk In Paris" debijas singlalbums "His + Hers", bet jau nākamā gada pavasarī tiek solīts lielais grupas debijas albums.

Ir grūti aprakstīt tās sajūtas, kas rodas, klausoties plati “His + Hers”. Katram tās būs savas. Bet mani šīs dziesmas, kā jau minēju, burtiski svaida pa laika skalu - astoņdesmitajos aiznes tā laika sintezatoru spēle (un tas allaž asociējas ar "Depeche Mode"), deviņdesmitajos - gaumīgās fona stīgu skaņas ("The Verve"), tūkstošgades sākumā - vokāls ("Apoptygma Berzerk") un visbeidzot viss tas ir sapakots ļoti mūsdienīgā skanējumā. Ja dzintars veidojas gadu simtiem no sveķiem, mušām un to kakām, tad "The Hawk In Paris" varētu būt skaista, pilnvērtīga dzintara broša pie Mūzikas krūtīm.

Savā "Facebook" profilā grupa jautā: ""The Hawk In Paris" grib zināt, vai vēlaties ļauties dejai ar to? Izvēlieties vienu no atbildēm - "jā" vai "nē"." Varbūt jāatmet kompleksi, jāuzvelk kuļbikses un jāmetas deju virpulī? Kā tad būs?



Papildus resursi:
http://www.facebook.com/thehawkinparis
http://www.myspace.com/thehawkinparis

Foto raksta ievadā no "The Hawk In Paris" profila portālā "Facebook".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: