pirmdiena, 2011. gada 31. oktobris

"Birdy" – "People Help The People" (jaunākie singli un albumi - 31.10.2011)

Viņai ir tikai 15. Bet jau pēc nedēļas pasaule ieraudzīs viņas debijas plati "Birdy", kas nosaukta pašas Džasmīnas Van der Bogairdas skatuves vārdā. Šis jaunais talants no Apvienotās Karalistes uz lielās skatuves debitēja jau 12 gadu vecumā, kad konkursā "Open Mic UK" 2008.gadā startēja ar "Bon Iver" dziesmu "Skinny Love". Viņa uzvarēja! Gluži kā šīs nedēļas sacensībā par tetovējumu "Nedēļas singls" un kreisā dibena vaiga. Tas tagad viņai ir!

Ļoti labs šajā nedēļā ir Grafs Raiss - dziesma "Space Dust 2", kas tapusi sadarbībā ar zviedru dziesminieci Sāru Āsbringu, ir vienkārši skaista, bet kanādiešu Avrila Laviņa, šķiet, ir paaugusies. Ja par to neliecina auguma mēru atzīmes uz virtuves durvju stenderes, tad vismaz viņas jaunā dziesma "Wish You Were Here" gan.

Albumos atkal rudens - ražas laiks. Spēj tik klausīties! "Metallica" un Lū Rīda kopdarbs "Lulu", kura reklāmu - meiteni bez rokām - aizliedza reklamēt, šķiet, Londonas metro. "Manic Street Preachers" ar savu pilno singlu kompilāciju, pat mans pīņņainais draugs Džastins Bībers iekrekšķējis jaunu plati "Under The Misteltoe". Jau pagājušā nedēļā parādījās pirmais Ziemassvētku albums (par to parūpējās Maikls Bublē), šonedēļ atkal viens - no atraktīvā amerikāņu indie-popa dueta "She & Him". "A Very She & Him Christmas" gan ir tradicionālo Ziemassvētku dziesmu versijas, bet, domājams, lielāks marasms par mūsu pašu latviešu "Peļu Ziemassvētkiem" jau tas nav...

NEDĒĻAS SINGLS! "Birdy" – "People Help The People"


Beyonce – "Countdown"


Cher Lloyd – "With Ur Love"


"The Drums" – "How It Ended"


Gruff Rhys – "Space Dust 2"


"Little Dragon" – "Little Man"


Avril Lavigne – "Wish You Were Here"


Charlie Simpson – "Cemetery"


"Toploader" – "She Said"


Šonedēļ vēl iznāk šādi albumi:
"Babybird" – "The Pleasures Of Self Destruction"
"The Beach Boys" – "The Smile Sessions"
Christy Moore – "Folk Tale"
"The Decemberists" – "Long Live The King EP"
"Florence And The Machine" – "Ceremonials"
"Funeral For A Friend" – "See You All In Hell EP"
"Grand Design" – "Idolizer"
"Joker" – "The Vision"
Justin Bieber – "Under The Misteltoe"
"Manic Street Preachers" – "National Treasures – The Complete Singles"
"Megadeth" – "Th1rt3en"
"Metallica" and Lou Reed – "Lulu"
Mike Patton – "The Solitude Of Prime Numbers"
Miranda Lambert – "Four The Record"
"Professor Green" - "At Your Inconvenience"
"Rizzle Kicks" – "Stereo Typical"
"She & Him" – "A Very She & Him Christmas"
"Steel Panther" - "Balls Out"
"Sounds Of Arrow" – "Voyage"
"Summer Camp" – "Welcome To Condale"
"Vain" – "Enough Rope"
"We Are The In Crowd" – "Best Intentions"

Atskaņas no pagājušās nedēļas albumiem:

"Active Child" – "You Are All I See"
Pets Grosi jeb "Active Child" ar savu debijas plati ir atbilde tiem, kas joprojām lauza galvu ar jautājumu: "Vai mūsdienu mūzikā vēl var radīt ko jaunu un aizraujošu? Ko tādu, dēļ kā atkārtos žoklis?" Jā, var. Tikai tad, ja šis albums ir noklausīts, cilvēks var sākt spriest, kas mūsdienu mūzikā ir labs vai slikts. "You Are All I See" ir albums, kas spēj pārliecināt, ka nākotnes mūzika mūs sagaida arī ar kaut ko labu.

Gary Numan – "Dead Son Rising"
"Manas acis bija kā divi čuru caurumi sniegā, tāpēc es tās sāku iekrāsot melnas," savu vēlmi grimēties jau agrā jaunībā apskaidro angļu roka veterāns Gerijs Ņūmens. Kopā ar visiem kolektīviem un projektiem, kuros savas karjeras laikā viņš iesaistījies, "Dead Son Rising" ir Ņūmena divdesmitā studijas plate. Un tā ir sasodīti laba! Enerģija, kas dziesmās nāk no Ņūmena, neskatoties, ka daudzi saista viņa karjeras slavas gadus ar astoņdesmitajiem, neliecina, ka viņš būtu kā radoši "noliesējis" vai zaudējis sparu. Taisni otrādi!

"Justice" – "Audio, Video, Disco"
Šī franču elektroniskās mūzikas dueta singlplate, savienojumā ar visur grupas atribūtikā neizpaliekošo krustu, rada divejādas sajūtas. Pirmkārt, tā ir teicama instrumentālās mūzikas plate ar dažbrīd tomēr vokālu iejaukšanos no dueta puses. Otra - šo albumu drīkstētu tirgot tikai aptiekās un pret recepti no kāda mentālu problēmu ārsta. Jo "Audio, Video, Disco" patiešām ārstē kā zāles. Ārstē no depresijas un nomāktības. Pārbaudīts praksē! Tiesa, pret caureju gan nepalīdz...

Foto raksta ievadā "Birdy" no jo-jo.ru.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: