ceturtdiena, 2011. gada 10. novembris

"Nurses" - "New Feelings" (video), "Apple's Acre" (pilns albums, audio)

Mājās ceptas kotletes vienmēr ir garšīgākas, pat ja tajās iegadījies kāds kušķis mājas mīluļa kaķa vai suņa spalvu, - tās tomēr ir mājas kotletes. Mājas sajūta ir svarīga visiem. Dabā tā laikam iekārtots, ka nekur nav tik labi kā mājās. Skat, ko tā pati daba izdarījusi ar gliemezi! Tam nabagam tas treileris visu mūžu jānēsā uz muguras. Un droši vien viņš jūtas labi. Aiz sajūsmas pat slapju svītru, redz, atstāj aiz sevis.

Bet nu par lietu. ASV pilsētā Portlandā mīt trīs zēni - Ārons Čepmens, Džons Bouvers un Džeimss Mičels. Viņi visi kopā saucas trio "Nurses", un arī viņiem patīk mājīgas vietas un atmosfēras. Viņiem tāpat arī tīk minimālisms, vismaz mūzikā. 2007.gadā trio saviem spēkiem izdeva debijas plati "Hangin' Nothin' But Our Hands Down", bet divus gadu vēlāk tapa albums "Apple's Acre". Neizmantojot gandrīz nekādus mehāniskus uzlabojumus un tehnoloģiskas priekšrocības, "Nurses" klausītājam sniedz absolūto minimumu, sākot no kura tas pats var turpināt domāt vai sapņot, dziesmai pat jau sen beidzoties. Čepmena mazliet gaudulīgais vokāls pilnīgi mierīgi aizstāj kādu nervus nomierinošu preparātu. Bet askētiskais mūzikas instrumentu izmantojums dziesmās liek aizdomāties - tiem puikām tiešām ir talants no nekā izveidot kaut ko vai arī vienkārši esam pieraduši pie instrumentālās pārbagātības (ieraksti ar stīgu ansambļiem vai pat veseliem orķestriem), lai būtu aizmirsuši, ka laba jau daudz nevajag? "Nurses" ir "vieni no", kas spēlē šādā stilā, taču tikai, klausoties viņu plati "Apple's Acre", pa galvu sāka virpināties šādas domas. Varbūt tāpēc, ka albums tā arī ierakstīts - mierīgos mājas apstākļos, blakus virtuvē uz pannas čurkstot kotletēm un uz palodzes sēžot rudam runcim, kurš ik pārstundu atvemj spalvu kušķi.

Turpinājumā "Nurses" pagaidām aktuālākais "Apple's Acre" albums (šogad jaunieši sola jaunu plati "Dracula"), bet pirms tam video arī jaunai dziesmai "New Feelings". Pie stūres šos neklausīties - var aizdomāties un iebraukt stabā!

Nurses - New Feelings - Kiyanna Project from Kiyanna Project on Vimeo.




Papildus resursi:
http://www.myspace.com/nurses
http://www.facebook.com/pages/nurses

Foto raksta ievadā no "Nurses" profila portālā "Facebook".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: