otrdiena, 2011. gada 22. novembris

Singli bez albumiem (Lucy Love, Freja Loeb u.c.)

Reizēm gadās saklausīt tādu, nu TĀĀDU dziesmu, ka ne vairs mierīgi maizi ēst, ne bietes rīvēt. Taču nereti tie ir jaunu grupu pirmie singli vai vecu grupu vienīgie sakarīgie gabali viņu jaunajos vai ne tik jaunajos albumos. Reizēm gadās, ka albums ar šādu dziesmu vienkārši nav pieejams "strīmošanai", bet dziesmu parādīt gribās, - arī tādas šeit būs. Tāpēc reizi pa reizei še iemetīšu pāris trīs vai vairāk šādas dziesmiņas ar nelielu komentāru.

Lucy Love - "Thunder"
Dāņu "Prodigy" sieviešu dzimuma prototips, kura interneta meklētājos tiek jaukta ar tāda paša nosaukuma čehu pornozvaigzni. Man patīk abas, bet šoreiz par dāņu mākslinieci. 2009.gadā viņa laida klajā savu debijas plati "Superbillion", piesakot sevi elektroniskās, regeja, "dub" un repa mūzikas kokteilī. Nu kārta jaunai Lūsijas platei "Kilo" un dziesmai no tās - "Thunder".

Klausies vēl:
http://www.myspace.com/lucylovemc

"Lama" - "Flashes"
Seši puikas no Oslo, kas apvienojušies "indieroka" kolektīvā "Lama", šā gada 30.septembrī laida klajā savu trešo plati, kuras nosaukumu, sasodīts, nevaru atrast...:) Bet sūds ar to! Galvenais, ka tas, ko Nils Mārtins Larsens spēj dabūt laukā no savas ģitāras un kolēģiem, ir vienkārši skaisti. Ne neparasti, ne unikāli, bet - skaisti gan!

Klausies vēl:
http://www.facebook.com/ilovelama?sk=app_178091127385

Freja Loeb - "Never Stop Coming Back"
Freja Lēba ir kā patīkams vēsa gaisa malks, ko ikviens kāri tver karstā vasaras dienā brīdī, kad no bērnības atminās dzeltenā citrona saldējuma par 7 kapeikām garšu. Šī dāņu kundze (vai jaunkundze) patīk visiem "Depeche Mode" (bet tikai grupas pirmssākumos) un "Pretenders" faniem. Viņas spēja apvienot astoņdesmito gadu sintezatoru toņus ar mūsdienu elektronikas iespējām, pa vidu vēl iespraužot saksafona solo, ir, ja ne apbrīnojama, tad vismaz par labu centību atzinīgi novērtējama. Un "Never Stop Coming Back", cik noprotams, ir pats, pats pirmais Frejas Lēbas singls.


"Kiriyama Family" - "Sneaky Boots"
"Mēs esam ģimene!" - tā vienkārši par sevi savā "Facebook" profilā raksta elektro-popa kvintets no Īslandes. "Sneaky Boots" ir viņu pats, pats pirmais singls, un ansamblis, kurā četri no pieciem dalībniekiem spēlē sintezatorus, attiecīgā žanra gardēžiem garām, cerams, nepaslīdēs. Ja rodas šaubas par to, ko turpmāk no īslandiešiem var sagaidīt, šeku reku klāt ir jau arī otrais grupas singls "Time Out", ko tās mājaslapā iespējams lejupielādēt bez maksas.


"Vicky" - "Feel Good"
Vēl viens īslandiešu kolektīvs - četru meiteņu grupa "Vicky". Viņu otrais albums "Cast A Light" iznāca šā gada oktobrī. Jāatzīst, viņas ir interesantas.

Klausies vēl:
http://www.myspace.com/vickytheband

"Indianna Dawn" - "I Always Miss You"
Šī ir skaistākā dziesma, kas šodien iekritusi ausīs. "I Always Miss You" ir pirmais singls no "Indianna Dawn", dāņu kvinteta, debijas plates "Somebody’s Dead", kas klajā nāca šā gada septembra sākumā. Nav vajadzības vairs pārdozēt plūmju kompotu, ja ir šāda mūzika!

Klausies vēl:
http://www.facebook.com/indiannadawndk?sk=app_178091127385

Iedvesma rakstam radusies, pateicoties skandināvu mūzikas portālam allscandinavian.com. Paldies viņiem par to!

Foto raksta ievadā Freja Lēba no portāla "Facebook".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: