trešdiena, 2011. gada 23. marts

Lykke Li - "I'm Good, I'm Gone" (video), "Wounded Rhymes" (pilns albums, audio)


Li Lykke Timotej Zachrisson ir pilnais vārds, ko nēsā šī jaunā zviedru dziedātāja, kuru pasaule pazīst vienkārši kā Lykke Li. Divdesmit piecus gadus vecā Li nāk no muzikālas ģimenes - viņas mamma savulaik bijusi meiteņu pankgrupas "Tant Strul" dalībniece, bet tēvs darbojies citu "panku" sastāvā - grupā "Dag Vag". Ģimene no Zviedrijas pārcēlās uz dzīvi kalnainā apvidū Portugālē, kad Li bija seši gadi. Kopā viņi daudz ceļoja, ziemas nereti pavadot Nepālā un Indijā. Tas, protams, saklausāms Li dziesmās!

2008.gadā iznāca Li debijas albums "Youth Novels". Nedēļu pēc iznākšanas Zviedrijā tas ieņēma trešo vietu pārdotāko albumu topā tūlīt aiz Džonija Logana un Vana Morisona tolaik izdotajām platēm. Un Li pēkšņi kļuva par pieprasītu "indie" mūzikas izpildītāju! Ar viņu sadarboties gribēja daudzi, tai skaitā, norvēģu "Röyksopp", kas vainagojās ar divām kopīgi iedziedātām dziesmām "Miss It So Much" un "Were You Ever Wanted" albumā "Junior" (2009).

Miss It So Much feat. Lykke Li by Röyksopp

Pirms pāris nedēļām klajā nāca Li otrais studijas albums "Wounded Rhymes", par ko mūzikas kritiķi slapina biksēs! BBC, "Rolling Stones", "Clash" un citi mūzikas izdevumi, apskatot šo plati, bārstās ar tādiem vārdiem kā "izcils", "brīnišķīgs", "spožs" un "no kājām gāzošs". "Wounded Rhymes" ir desmit dziesmas, kas tapušas sadarbībā ar zviedru "indie-rock" grupas "Peter Bjorn and John" dibinātāju Bjornu Ītlingu un dziesmu autoru Riku Nouvelu, kas kaut ko jau paspējis "paskribelēt" arī Madonnai, "Jewel" un citiem.

Visas desmit "Wounded Rhymes" dziesmas turpinājumā, pirms tam ievadot ar "I'm Good, I'm Gone" koncerta video no plates "Youth Novels". Kritiķi saka, Li jaunajā albumā esot augusi, neesot vairs tekstos tik personīga kā debijas platē. Un, vai tas, ka mākslinieks savos darbos kļūst vispārējs un bezpersoniskāks, ir labi vai slikti, droši vien ir jautājums diskusijām. Bet citai reizei.



Lykke Li - Wounded Rhymes (Hype Machine Album Exclusive) by LykkeLi

Papildus resursi:
http://www.lykkeli.com/
http://www.myspace.com/lykkeli

Foto raksta ievadā no Lykke Li profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: