otrdiena, 2011. gada 15. marts

"Acid House Kings" - "Would You Say Stop?", "Sunday Morning" (audio, bezmaksas lejupielāde), "Do What You Wanna Do" (video)


Šai grupai "Acid House Kings" ir daudz kopīga ar atjaunoto Latviju. Nu labi, nezinu, vai daudz, bet dzimšanas gads ir kopīgs - laikā, kad Rīgā vīri sēdēja barikādēs, dzēra svešinieku cienātu piparmētru tēju un bija gatavi "uz ežiņas galvu likt`i", Zviedrijā četri jauni cilvēki ar ambīcijām mūzikā nodibināja grupu - "Acid House Kings".

Iepriekš, piedalījušies dažādos projektos, četrotne - Joahims, Niklass, Johans un Džūlija - apvienojās, lai radītu īsti ziemeļniecisku popmūziku bez pārgudrībām un pretenzijām uz Visuma teoriju izskaidrošanu dziesmu tekstos. "Zviedrijas popgrupa Nr.1" - šāds viens teikums ierakstīts "Acid House Kings" profilā portālā "Facebook" zem sadaļas "Biogrāfija". Tātad ambīciju netrūkst! Neņēma viņi vērā arī jau iepriekš pašu zviedru labi pārbaudīto formulu: 2 puikas + 2 meitenes, arī tas "Acid House Kings" ir ačgārni.

Pirmo plati "Pop, Look & Listen!" kvartets izdeva jau 1992.gadā. Tā bija pirmā daļa no "Acid House Kings" apsolītās triloģijas, kuras katra no daļām tikšot izdota ik pēc pieciem gadiem. Viņi savu vārdu turēja, laižot klajā vēl "Advantage Acid House Kings" (1997) un "Mondays Are Like Tuesdays and Tuesdays Are Like Wednesdays" (2002), kuru ievadīja dziesma "Sunday Morning".

Sunday Morning by Free Music Share

Viņu ceturtais albums "Sing Along with Acid House Kings" (2005) bija tāds kā mūsu latviešu iecienītie karaokes albumi, kas domāti brīžiem, kad desmitais "tērvetnieks" jau izkaukts un kaut kur dziļi iekšienē katrā pamostas Žoržs Siksna, bet ar vārdu atcerēšanos jau ir grūtāk. "Acid House Kings" dziesmas, lieku ķīlā savas zeķes ar zilonīšiem, pie mums pirtīs nedzied. Bet ieskatam viena no šī DVD albuma dziesmām "Do What You Wanna Do".



Visbeidzot, jau pavisam drīz, 22.martā, klajā nāks "Acid House Kings" piektais studijas albums "Music Sounds Better with You". Pirmais vēstnesis no tā dziesma "Would You Say Stop?" liek nomierināties un apjaust, ka ne visam šajā pasaulē ir paredzēts mainīties un, iespējams, vairumam no grupām nevajadzētu akli sekot mūsu klasiķa Raiņa pamācībām par mainīšanās un pastāvēšanas mijiedarbību, jo ir reizes, kad tas vienkārši nav vajadzīgs. Kā "Acid House Kings" gadījumā.

Acid House Kings "Would you say stop?" by Labrador Records

Papildus resursi:
http://www.acidhousekings.com/
http://www.myspace.com/26534225
http://www.facebook.com/acidhousekings?sk=info

Foto raksta ievadā no "Acid House Kings" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: