ceturtdiena, 2011. gada 17. marts

"Lockerbie" - "Snjóljón", "Laut", "Sumar" (audio, bezmaksas lejupielāde)


Urā! Atkal atgriežamies Īslandē pie purkšķošajiem vulkāniem! Kvartets "Lockerbie", kurā spēlē četri puiši, no kuriem tikai diviem var kaut cik jēdzīgi izlasīt vārdus - Dāvids un Runārs -, nāk no Īslandes galvaspilsētas Reikjavīkas. 2008.gads tiek uzskatīts par grupas dibināšanas gadu, šajā, 2011.gadā, kā runā, tiek gaidīts tās debijas albums.

"Lockerbie" muzicēšanas stils varbūt arī nav tipiski īslandisks - tajā manāmas vēsmas gan no parasta poproka, gan "ambient" postroka. Bet īstenībā štrunts, kā to visu sauc zinātniski, galvenais, ka rezultāts ir izcils!

Šā gada janvārī "Lockerbie" laida klajā pirmo singlplati "Laut/Snjóljón" gaidāmajam debijas albumam, ko iespējams arī bez maksas lejupielādēt. Man allaž paticis, ka īslandieši dzied savā valodā. Viņu melodijas ir tik izteiksmīgas, bet vārdus neviens nesaprot, tāpēc katrs var iedomāties, ka dziesma ir pilnīgi par kaut ko citu. Es, piemēram, iedomājos, ka dziesmā "Snjóljón" iet runa par lācīti, kurš, meklējot mežā medu, apmaldījies, līdz saticis pūci, apprecējies ar to un viņu laulībā piedzimušas divas zebras un četri kovārņi. Un man šīs dziesmas ļoti patīk!

Lockerbie - Snjóljón by Iceland Music Export

Lockerbie - Laut [BadPanda65] by Bad Panda Records

Lockerbie - Laut [BadPanda65] by Bad Panda Records

Papildus resursi:
http://badpandarecords.wordpress.com/2011/01/17/badpanda065/
http://www.myspace.com/lockerbiemusic
http://www.facebook.com/lockerbiemusic?sk=info

Foto raksta ievadā no grupas "Lockerbie" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: