otrdiena, 2011. gada 1. marts

"Tetris = Therapy" - "Seasick" (video), "Acquaintances" (pilns albums, audio)


Šķiet, pa gabalu var atpazīt skandināvus, īpaši zviedrus. Nu tā - tīri vizuāli. Tāpat ar skandināvu mūziku - klausies, klausies un vienu brīdi saproti, ka šie ir no Skandināvijas. Dāņu "Tetris = Therapy" nav izņēmums - tas ir izcils Skandināvijas mūzikas paraugs. Melodiska dziesma indīpopa stilā ar elektriskās mūzikas sintēzi, bet pāri visam ģitārmūzika - tāda ir skandināvu mūzika un tādas dziesmas spēlē "Tetris = Therapy".

Grupas aizmetņi radās 2007.gada beigās, kad pēc iepriekšējās apvienības izjukšanas apvienojās divi tās dalībnieki - Kaspers Guldbergs Husteds un Rūne Rīsbjergs Tomsens. Pēc pusotra gada viņiem pievienojās trešais dalībieks Jepe Hois Justesens un "Tetris = Therapy" savā šā brīža sastāvā bija gatavs.

Dāņu trio spēlē mūziku, kurā apvienotas dažāda ietekmes, bet atmosfēru savā mūzikā viņi veido paši - to ir grūti ar kādu salīdzināt tieši. Dažbrīd tie ir klasiski indīpopa meldiņi, dažbrīd pavīd pat kaut kas no "The Prodigy" (dziesmā "Combat Beard"), citreiz kaut kas no "On Volcano" vai "Mogwai" ("Foofaraw").

Pagājušā gadā "Tetris = Therapy" laida klajā savu debijas plati "Acquaintances", ko tūlīt aiz šajā platē iekļautās dziesmas "Seasick" videoklipa iespējams noklausīties pilnībā zem šī raksta.





Papildus resursi:
http://www.myspace.com/tetristherapy
http://www.facebook.com/tetristherapy?v=info

Foto raksta ievadā no "Tetris = Therapy" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: