otrdiena, 2011. gada 8. marts

"DeVotchKa" - "100 Other Lovers", "Till the End Of Time" (video), "How it Ends" (audio, bezmaksas lejupielāde)


Grupas "DeVotchKa" nosaukums vedina uz domām, ka tās saknes meklējamas virzienā no mums uz Austrumiem. Bet tā nav. Virziens ir cits un attālumi daudz lielāki - grupa "DeVotchKa" dzīvo ASV, un tajā nespēlē neviens ar krievisku vārdu vai uzvārdu.

"DeVotchKa" ir četru dalībnieku apvienība, kas spēlē mūziku, kurā sajauktas čigānu, slāvu, grieķu ietekmes ar amerikāņu roku un folkmūziku. Lai arī ļoti plašam klausītāju lokam šī grupa, domājams, nav zināma, ne viens vien neapzināti to ir dzirdējis, skatoties kino, jo "DeVotchKa" iespēlējuši sakņu celiņus vairākām filmām, tai skaitā, "Little Miss Sunshine". Grupa arī pagājušā gadā Francijā iesildīja "Muse" publiku, uzstājoties 80 tūkstošu klausītāju auditorijai. "Tas bija aizraujoši, jo īpaši situācijā, kad mums bija pievērsta tik daudzu cilvēku uzmanība. Ziniet, svešā zemē svešu cilvēku priekšā ir daudz vieglāk kaut ko pateikt," savas sajūtas par šo koncertu atklāj grupas līderis Niks Urata.

Paši grupas puiši un viena dāma ir nenogurdināmi - viņi ceļo un koncertē pa pasauli cauru gadu, uzstājas NBA spēļu starplaikos un slavenākajos amerikāņu televīzijas šovos. "DeVotchKa" uzstājusies arī lielākos Eiropas mūzikas festivālos, piemēram, Polijas "Heineken Festival" un "Sziget" festivālā Stambulā.

Šā gada 1.martā klajā nāca grupas septītā plate "100 Lovers". Paralēli albumam tapa skaņu celiņi trim jaunām filmām - "I Love You Phillip Morris", "Waiting for Forever" un "The Jonese". Tupinājumā jaunākais grupas video dziesmai "100 Other Lovers" un skaņu celiņš jau pieminētajai filmai "Little Miss Sunshine" (video "Till the End Of Time" un audio "How it Ends", ko iespējams arī lejupielādēt).





DeVotchKa, How it ends by jabuticabasoundsystem

Papildus resursi:
http://www.myspace.com/devotchkamusic
http://www.facebook.com/devotchkamusic?sk=info

Foto raksta ievadā no grupas "DeVotchKa" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: