pirmdiena, 2011. gada 14. marts

"Rumer" - "Goodbye Girl" (audio, dziesmu liste), "Slow" (video)


Kā pie pirmdienas agra rīta gribējās ko dzestru, atsvaidzinošu, bet iekrita laime ausīs nākt skaņām kā no "The Carpenters" un "Sade" zelta kolekcijas - kam mierīgam, melodiskam un nomierinošam.

"Rumer" sauc šo miera līdzekli, un viņa ir Pakistānā dzimusi, tur nedaudz augusi, bet šobrīd Apvienotajā Karalistē rezidējoša dziedātāja, kura nopietni konkurē ar visiem jau nedaudz apnikušo Noru Džonsu un to pašu "Sade". Īstajā vārdā Sāra Džoisa, jaunā meitene 16 gadu vecumā pameta vidusskolu un pievērsās mākslas studijām Devonas Mākslas koledžā, pievienojoties arī indi-roka grupai "La Honda". Viņus par perspektīviem uzskatīja arī mūzikas izdevums NME. Bet augošajai mūzikas karjerai nācās pielikt punktu, jo Sāras mammai tika diagnosticēts krūts vēzis, un meita devās pie mammas, lai to atbalstītu. Tieši šajā dzīves brīdī Sāra sāka rakstīt pati savas dziesmas.

2003.gadā Sāras mamma nomira - tas bija smagākais trieciens viņas dzīvē. Viņas emocijas atspoguļojas viņas dziesmās. Dziesmā "Healer" (Dziednieks) ir vārdi "Dāzreiz es jūtos gluži kā tajās vasaras dienās... Ja aizveru acis, varu dzirdēt tavus smieklus..."

Healer (Rumer) by Pyyper

Pēc atgriešanās Londonā Sāra pievienojās kādai komūnai, kas dzīvoja lauku mājā. Tajā viņa darīja visus fiziskos darbus - mazgāja, slaucīja, tīrīja. Tas palīdzēja viņai tikt pāri mammas nāvei. Šis laiks viņai bija arī īpaši radošs, sacerot daudz dziesmu.

Īsts likteņa pavērsiens Sāras dzīvē notika pēc koncerta kādas Londonas piepilsētas klubā, kurā viņu dzirdēja komponists Stīvs Brauns. Viņu kopdarbība aizsākās ar singlu "Slow". "Tā ir mīlas dziesma, bet šai mīlai nav pretmīlas," dziesmu komentē Sāra.



2010.gads 31 gadu vecajai māksliniecei beidzot atnesis ilgi gaidītos augļus - viņai nu ir līgums ar "Atlantic Records", savs menedžeris un tik liela poluratitāte, ka "Facebook" portālā par "Rumer" uzdodas piecas dažādas personas, par ko pati Sāra tikai pasmejas.

Pagājušā gada novembrī klajā nāca Sāras "Rumer" debijas albums "Seasons Of My Soul", kurā iekļautas gan augstākesošā "Slow", gan dažas no apakšā esošās audiolistes. Savukārt pašā noslēgumā jaunākais no "Rumer" - singls "Goodbye Girl" no jau pieminētās debijas plates.

Rumer by Rumer



Papildus resursi:
http://www.rumer.co.uk
http://www.myspace.com/rumerlovesyou

Foto raksta ievadā no "Rumer" mājas lapas www.rumer.co.uk.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: