ceturtdiena, 2011. gada 24. februāris

Tyler James - "All I Go" (video), "It Took the Fire" (pilns albums, audio, bezmaksas lejupielāde)


Neredzot bildi, bet tikai klausoties, liekas, tas ir Džeims Morisons ar iepriekš nedzirdētām dziesmām. Bet nekā! Tas ir divdesmit septiņus gadus vecais Tailers Džeims, kurš 2.martā laidīs klajā savu pirmo pilno studijas pati "It Took the Fire".

"Manas dziesmas ir par cīņu, esot savas patiesības meklējumos," saka pats Džeims, kura debijas albumā esot pa pusei no 70.to gadu klasikas, pa pusei no Memfisas soulmūzikas. "Ierakstot albumu ["House of David" studijā Nešvilā] es spēlēju uz tām pašām klavierēm, uz kurām spēlējis Elvis [Preslijs], tur joprojām ir arī tās pašas durvis, kuras vēris Elvis," par satraukumu, četru dienu laikā ierakstot debijas plati savā mājas lapā stāsta mūziķis.

Bērnībā Džeims, kā jau tas mēdz atgadīties ar zēniem, kam ne visai patīk beisbols vai citas "puiku izklaides", bija tāds kā vienaudžu izstumtais. "Un tad vienu dienas māsas pikapā atradu kaseti ar [Boba] Dilana dziesmām. Tas mainīja visu!" Pēc vidusskolas beigšanas Džeims pārcēlās uz Nešvilu un tur ātri iedzīvojās vietējā mūzikas sabiedrībā. Šī sabiedrība viņu iedrošināja, un Tailera Džeimsa talanta izpausmes jau bija neapturamas. 2005.gadā viņš izdeva savu pirmo singlplati "An", tai sekoja panākums ar dziesmu "Call My Name", kas, sadarbojoties ar DJ Morganu Peidžu (DJ Morgan Page), "Billboard" topā pacēlās līdz piektajai vietai.

Find more artists like Tyler James at Myspace Music



Pēdējos četrus gadus Džeims pavadījis, apbraukājot valsti savā vecajā "Volkswagen" autiņā un uzstājoties dažādās vietās gan viens pats, gan kopā ar saviem draugiem dziedātājiem un komponistiem Benu Lī (Ben Lee), Metu Kīrneju (Mat Kearney), grupu "The Autumn Defense" un citiem.

Ja mūzika nāk no sirds, tā ir komponista dvēseles spogulis. Tailers Džeims raksta no sirds. Tā viņš stāsta un tā arī izklausās. Debija albums "I Took the Fire" ir veltījums Tailera Džeimsa "Nešvilas periodam" un cilvēkiem, kas tajā bija ar viņu. "Es joprojām ceru, ka ir cilvēki, kas sanāk kopā, atver pudeli vīna un vienkārši kopā klausās ierakstus," sentimentāls ir Džeims, un viņam tas piestāv.





Papildus resursi:
http://tylerjames.com/
http://www.myspace.com/tylerjames

Foto raksta ievadā no Teilora Džeimsa profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: