ceturtdiena, 2013. gada 28. februāris

"3 Doors Down" - "Time of My Life" (2011)

Savos lielākajos hītos "When I'm Gone" un "Here Without You" atradis dziesmu veiksmes formulu, amerikāņu roka kvintets "3 Doors Down" ar Bredu Arnoldu pie mikrofona pat necenšas izgudrot neko jaunu - jo viss jau strādā tāpat! Joprojām aktuālākais grupas 2011.gada albums "Time of My Life" (tiesa, pērn tika izdots vēl labāko dziesmu apkopojums) ir kā mīļa atmiņu klade, kuru pašķirstīt, lai pakavētos labākos laikos un gaišākās dienās. Jo "3 Doors Down" arī 2011.gadā skan akurāt tāpat kā 2000. gadu sākumā. Nav pat atšķirības, kuru grupas plati klausīties. Un tas Arnoldam garantē savu pastāvīgo klausītāju masu.

"Time of My Life" formula ir vienkārša kā pati pasaule - divas dziesmas ātras, viena lēna, un, kā likums, noklausoties plati, nepamet sajūta, ka tās (dziesmas) visas ir pilnīgi vienādas! No otras puses, ieliekot atskaņotājā plati (kāda tumsonība laikā, kad visu patērē tikai virtuālā veidā), ir tāda savāda miera sajūta, jo par visiem 100% ir skaidrs, kādā skaņu un melodiju virtenē būs jāpavada turpmākās 56 minūtes. Sen atpakaļ, kad, vairāk intereses pēc (nejauši, protams...), nācies ieklīst kādā mp3 failu nesankcionētas lejupielādes lapā, "3 Doors Down" vienmēr un visur grozījās priekšā un sarakstu augšgalos, un tas bija ne tikai tāpēc, ka grupas nosaukums sākas ar ciparu, kas tai alfabētiskajos sarakstos garantēja atrašanos priekšplānā. Radās sajūta, ka "3 Doors Down" patiešām ir viena no nelegāli lejupielādētākajām grupām un jo īpaši viņu "Here Without You".

Vidējais statistiskais amerikānis (un ne tikai tas), šķiet, izdzer nedēļā vismaz divus litrus kokakolu, noskatās kāda realitātes šova vismaz vienu sēriju un klausās "3 Doors Down". Pieejot ar abstraktiem matemātiskiem aprēķiniem, domājams, kāds naskāks pētnieks-rēķinātājs varētu izskaitļot, ka "3 Doors Down" ir absolūtā "vidējā statistiskā" grupa pasaulē - to šad un tad paši uzliek klausīties vai gada šķērsgriezumā dzird kādā radiostacijā aptuveni 90% pasaules iedzīvotāju. Bet, kā zināms, "kas ir domāts visam, tas nav domāts nekam". Un šī sentēvu gudrība top aizvien acīmredzamāka, tā vairāk cenšoties saprast šo 90% pasaules iedzīvotāju ieguvumu, klausoties "3 Doors Down" balādītes.




Secinājumi: katram, kam kolekcijā ir kaut viens "3 Doors Down" albums, šo iegādāties pat īsti nevajag, taču - vai nav pazīstama tā sajūta, kad, lai arī pilns skapis skaistiem stringiem, allaž gribās nopirkt vēl jaunus? Tad kāpēc sev liegt šo prieku?

Albuma vērtējumi:
Allmusic: 2,5/5
Melodic.net: 3,5/5
Rock Sound: 7/10
Rolling Stone: 2/5

Papildus resursi:

2013, www.musicstories.lv

Nav komentāru: