pirmdiena, 2013. gada 4. februāris

Charlie Mars - "Blackberry Light" (2012)

Interesanti, vai Bobs Dilans, tālajā 1973.gadā filmai "Pat Garret and Billy the Kid" sacerot dziesmu "Knockin' on Heaven's Door", nojauta, ka arī pēc teju četrdesmit gadiem citi autori  to izmantos kā skeletu "savām" kompozīcijām? Varbūt sākumā nē, bet, redzot dziesmas popularitāti, kas nenoplaukst joprojām, var jau būt, ka vecajam Bobam tas vairs nekāds pārsteigums nerādās. 2012.gadā šo Dilana leģendāro dziesmu "pa savam" pārtaisījis arī amerikāņu dziesminieks Čārlijs Marss, tiesa, nosaucis to savādāk - "Pacific Oceans". 

Bet 39 gadus veco Marsu neviens nenosoda - Dilans jau, būsim godīgi, ir visu mūsdienu dziesminieku DNS - dažam vairāk, dažam mazāk pamanāmi. Marsam - pat ļoti. Tajā pašā laikā viņa jaunākā plate "Blackberry Light" nes sevī ietekmes arīdzan no ne tik aizvēsturiskiem objektiem - piemēram, dziesma "I Do I Do" tikpat labi varētu tapt sajaukta ar Džeisona Mraza daiļrades eksemplāru. Salīdzinot ar iepriekšējo albumu "Like a Bird, Like a Plane" (2009), Marss beidzot esot atradis savu skanējumu, uzskata šī vīra daiļrades lielāki pazinēji no mūzikas žurnāla "Paste": "Akustiskās ģitāras sajaukums ar ēteriskas stīgas piesātinātām instrumentālām niansēm un viņa [Marsa] dziesmu tekstiem," tā Čārlija Marsa daiļradi vārdos cenšas aprakstīt žurnāla apskatnieks. Bet vārdiem te nav vietas, te darbs austiņām, caur kurām Marss ir spējīgs uzrunāt ikvienu, kam sirds atvērta vai tās pašā ausis nav tapušas nomīdītas no ziloņiem.

Zem raksta caur "Grooveshark" var pieslēgties tikai trim albuma "Blackberry Light" dziesmām, bet visu plati var noklausīties iekš "Deezer.com."




Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no atereosubversion.com.

2013, www.musicstories.lv

Nav komentāru: