trešdiena, 2013. gada 27. februāris

Singli bez albumiem - 5

"Cats On Fire" - "A Few Empty Waves" ("All Blackshirts To Me", 2012)
Atsevišķās aprindās valda uzskats, ka šis kvintets ir šobrīd labākais somu indīpopa skatuves kolektīvs. "A Few Empty Waves" ir grupas trešā albuma vizītkarte, kas dod norādes uz to, ka šī plate noteikti patiks, piemēram, "The Smiths" un Moriseja faniem. Jau pieminētās aprindas (somu mūzikas žurnāls "Glue", piemēram) uzskata, ka jaunā plate ir labākā "Cats On Fire" līdzšinējā karjerā. Visticamāk, viņi nekļūdās. Un ja vien publiskos strīmošanas serveros "All Blackshirts To Me" būtu pieejams, stāsts par šiem somiem būtu atsevišķs, ne šīs mini rubrikas ietvaros. 

"Rhum for Pauline" - "I Can Reach the Top" ("Can Reach the Top", EP, 2012)
Franču kolektīvam "Rhum for Pauline" vēl viss ir priekšā (tāpat kā skrituļotājam "I Can Reach the Top" videoklipā). Grupas spēles manierē nav zīmīgu atšķirību vai oriģinālu piešpriču, taču indīpopa cienītājiem šis iet pie dūšas. Tieši viņi arī var noklausīties visu plati šeit, bet pārējie - noklausās, mazliet apdomājas un liek jaunu bildi iekšā.

"Playground Noise" - "This World" ("Swinging Lowdown", EP, 2012)
Patiesībā ir pilnīgi vienalga, ko ēd, kā viņus sauc un ko domā par krīzi savā valstī. Ja vien mūzika spēj radīt tādas emocijas kā grieķu kvinteta "Playground Noise" dziesma "This World", visi pārējie "būtiskie" jautājumi šķiet absolūti bezjēdzīgi.

"1860" - "For You, Forever" (EP, 2011) 
Tas jau ir sen zināms fakts, ka vislabākā folkmūzika nāk no Ziemeļu un Skandināvijas valstīm. Īslandei šajā mūzikas lauciņa allaž bijusi īpaša vieta. To no jauna pierāda kolektīvs ar nosaukumu "1860". "For You, Forever" ir grupas aizpērnais singls, kurš liek asinīm riņķot ātrāk un pietuvināt pavasari daudz steidzīgāk. Lūk, tāda mūzika ir jārada! Šo un visu pārējo iespējams paklausīties "1860" mājaslapā.

"Young Wonder" - "Tumbling Backwards" ("Young Wonder", EP, 2012)
Projekts "Young Wonder" tiek cildināts par "vēl vienu brīnišķīgu īru duetu, uz kuru paskatīties" (nialler9.com). Jans Rings un Reičela Kamena ar debijas singlplati "Young Wonder" piesaka sevi uz Eiropas elektroniskās mūzikas skatuves inteliģentāko tās pārstāvju kaktiņā.

Foto raksta ievadā grupa "1860" (no "1860" profila portālā "Facebook").

2013, www.musicstories.lv




Nav komentāru: