piektdiena, 2011. gada 4. februāris

"The Universal Thump" - "Chapter One", "Chapter Two" (pilns albums, audio)



"The Universal Thump" ir Bruklinā (ASV) bāzēts duets, kurš sastāv no Gretas Gertleres un Adama Golda. Dzimis vaļu vērošanas ekspedīcijā Kanādā vai vismaz ietekmējies no slavenā romāna "Mobijs Diks", duets "The Universal Thump" ir savas telpas un izdzīvošanas meklējumu ceļā un dziesmas triumfs, saka daiļrunīgie dueta dalībnieki savā mājas lapā.

Šobrīd "The Universal Thump" strādā pie savas debijas plates, kas iecerēts kā "orķestrāls popa" albums. Līdz tam klausītāju vērtējumam nodotas divas pa četrām dziesmām apkopotas singlplates - "Chapter One" un "Chapter Two" (tās var noklausīties zem šī raksta. Vairākas reizes šīs plates noklausoties un cenšoties saprast dueta ietekmes avotu, vairākkārtīgi prātā nāca minējums - Torija Emosa. Iespējams, pie vainas Gretas klaviersolo. Iespējams, kas cits.

Pats duets uzsver savu dzīvošanu saskaņā ar dabu, tas pārpārēm caurvijas abās platēs. Dažbrīd, klausoties, piemēram, "To the Border (Wild Raspberries)" tā vien liekas ka acu priekšā peld zilo vaļu kolonija - vaļu kungi glītos, melnos smokingos, dāmas zīda topiņos un saulessargiem pleznās. Un tādos brīžos tu saproti, ka runas par zālītes pīpēšanas ietekmi uz psihi nav tikai tukšas runas.



Papildus resursi:
http://www.gretagertler.net/
http://www.myspace.com/gretagertlermusic
http://www.facebook.com/pages/The-Universal-Thump/

Foto raksta ievadā no "The Universal Thump" profila portālā "Facebook".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: