trešdiena, 2011. gada 23. februāris

"Auhm" - "Monster", "Hide in the Fog" u.c. (dziesmu liste, audio)


Izrādās, ļaudis Dienvidkorejā ne tikai slēpjas no naidīgā ziemeļu kaimiņa "netīšām" uzmestām raķetēm, bet arī komponē un rada labu mūziku. Pirmo reizi mūsu muzikālā ģeogrāfija, kura, man pašam par prieku, kļūst aizvien plašāka, skar šo Āzijas austrumu reģionu.

Dienvidkorejā dzīvo nepilni piecdesmit miljoni iedzīvotāju, viens no kuriem ir Jons Sang Hūns (Youn Sang Hoon), Dienvidkorejā labi zināmas grupas "Donawhale" ģitārists, kurš nolēmis izmēģināt arī solomākslinieka "drēbi", tāpēc radījis projektu "Auhm".

"Auhm" nozīmējot četru vārdu salikumu, kuru nozīmi Hūns neatklāj. "Tas ir tāds kā noslēpums. Tas varētu būt sava veida prieks, katram pašam atklāt to nozīmi vai iedomāties, kas tas varētu būt," intervijā "Indieful Rok" portālam atzinis jaunais dienvidkorejiešu talants. Savu muzicēšanas stilu Hūns pieskaita "post-roka" žanram, kaut neuzskata savi par tīru šīs mūzikas nišas spēlētāju. "Es domāju, ka tas, ko spēlēju, ir "post-roks" sajaukumā ar instrumentālo mūziku un dažādiem citiem elementiem," savā muzicēšanas stilā skaidrību ievieš Hūns.

Bez balss, tikai instrumentiem Hūns rada brīnišķīgu noskaņu mūziku. Atkal nevilšus prātā nāk "Mogwai", kad atskan "Auhm" dziesmas "Hamlet Without the Prince of Denmark", "Hide in the Fog" vai jebkura cita. Tas ir absolūts soloieraksts. Visus instrumentus, kas dzirdami "Auhm" ierakstos, iespēlējis Hūns viens pats.

Šajā vasarā "Auhm" plāno izdot savu pirmo singlplati, bet līdz tam iespējams novērtēt jaunā Dienvidkorejas talanta veikumu dažādos demo ierakstos.

Latest tracks by AUHM

Papildus resursi:
http://www.myspace.com/auhm2
http://indiefulrok.blogspot.com/2011/02/mini-interview-with-auhm.html

Foto raksta ievadā no "Auhm" profila portālā "MySpace".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: