piektdiena, 2011. gada 25. februāris

"New Animal" - "New Animal" (pilns albums, audio)


Starp par hiphopa pilsētu dēvētās Atlantas (ASV) radošajiem jauniešiem, kas, kā jau kārtīgam "hiphoperim" pienākas, staigā ar līdz pusei dibena rievā nolaistām biksēm un šķībā nāģenē, izrādās, ir arī kādi prātīgāki ļaudis. Divi no tiem ir Kriss Hermstats (Kris Hermstad) un Dereks Burdete (Derek Burdette), kas apvienojušies duetā "New Animal" un spēlē pilnīgi cita žanra mūziku.

Abi puikas ir bērnība draugi, kam ir kopīgas intereses un gaumes gan mūzikā, gan kino. Abi kopā spēlējuši dažādās skolas grupiņās. Vidusskolā Hermstats nopietni aizrāvās ar džezu, bet tad atpakaļ dzimtajā Atlantā pēc pavandīšanās pa pasauli atgriezās Burdete, un abi uzsāka kopīgu radošu sadarbību. Šīs kopīgās sadarbības debija bija dziesma "Looking For the Sun" (ko var šeit apakšā noklausīties un lejupielādēt), kas bija kā pirmais fiziskais rezultāts puišu domās kaldinātajiem sapņiem par savu grupu un albumu.

Looking For The Sun by NewAnimal

Uz mūzikas portāla "Crawdaddy! Magazine" jautājumu par ietekmēm, kas veidojušas "New Animal" mūzikas stilu, Hermstats viennozīmīgi min grupu "Radiohead", kuras spēju apvienot daudz un dažādus mūzikas stilus šie puiši apbrīno un jā - izmanto arī savās dziesmās. "Tā ir grupa, kura var izdot jebkuru dziesmu jebkurā stilā un viņu fani to pieņems. Man liekas, lielākā daļa grupu to vēlētos. Tev vienkārši ir jāizveido sava veida uzticība starp tevi un tavu klausītāju," "Radiohead" fenomenu turpina apbrīnot Hermstats.

Ja mūzikas stils grupai "New Animal" tiek veidots apzināti un rūpīgi, tad nosaukumu gan tā ieguva nejauši. "Es augšuplādēju mūsu dziesmas portālā "iTunes" un bija jānorāda albuma nosaukums. Albuma nosaukuma ailītē sāku rakstīt "New Album", bet, kad tiku līdz burtam "A", izmetās nosaukums "New Animal", kas ir grupas "The Pillows" dziesmas nosaukums. Mums tas izklausījās forši un mēs to tā atstājām," portālam stāsta Hermstats.

"New Animal" nav skopi. Viņi ļauj savu mūziku klausīties visiem, kas to vēlas, izmantojot arī šajā lapā nereti ekspluatēto mūzikas klausīšanās portālu "Bandcamp". ""Bandcamp" ir lielisks! Tā ir lieliska platforma mūziķiem un grupām parādīt sevi. Izskatās, digitālie albumi ir mūsu nākotne, un "Bandcamp" ir pirmie, kas šo prognozi ir ņēmuši nopietni," spriež Hermstats. "Ja tu pārdod albumu caur "Bandcamp", tu saņem 85% no darījuma." Un, domājams, grupām bez mūzikas izdevniecības, producentiem un menedžeriem tā ir ļoti laba iespēja.

Kā redzams, "Nem Animal" ir puiši ar reālu skatu uz dzīvi, mūsdienīgi domājoši un spēlē labu mūziku, kurā ir sintezēti stili no elektropopa līdz indie-rokam. Šā gada 5.janvārī "New Animal" izdeva savā vārdā nosauktu debijas plati, ko, izmantojot pieminēto "Bandcamp", iespējams noklausīties šeit apakšā.



Papildus resursi:
http://newanimal.net/
http://soundcloud.com/newanimal

Foto raksta ievadā no http://newanimal.net/.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: