svētdiena, 2011. gada 27. februāris

"Kaizers Orchestra" - "Hjerteknuse" (video), "Philemon Arthur & the Dung" (audio)


"Kaizers Orchestra" ir sešu, izskatās, jautru puišu kompānija no Norvēģijas, kas apvienojušies alternatīvā roka grupā, lai izklaidētu sevi un mazliet arī citus. Viņi esot ietekmējušies no visiem mūzikas stiliem un viņu dzīvās uzstāšanās esot vienreizējas, "tā runājot cilvēki, kas to redzējuši," teikts "Kaizers Orchestra" mājas lapā.

Gāzmaska, cik saprotams, ir viens no iecienītākajiem grupas atribūtiem - tajā videoklipos staigā gan paši jautrie zēni, gan līgavas kāzu kleitā, gan vientuļš pianists, kurš spēlē klavieres jūras krastā. Tāds norvēģu "Monty Python". Viņiem visiem uzvārds ir Kaizer, loģiski, ja reiz grupa ir "Kaizers Orchestra". Savukārt mans uzvārds ir Leens un Linda ir mana dvīņumāsa no manas māsīcas iepriekšējām laulībām ar manu Kanādas onkuli.

Šobrīd "Kaizers Orchestra" pilda nesen doto solījumu izdot albumu triloģiju "Violeta Violeta", kuras pirmais darbs "Violeta Violeta Volume 1" jau nācis klajā. Vispār šie puiši ir čakli - viņu kontā ir jau pieci studijas albumi, četras singlplates un viens koncerta ieraksts DVD.

"Violeta Violeta Volume 1" jautrie norvēģi paši uzskata par šedevru. "Dziesmas ir vienkārši brīnišķīgas! Tajās atgriezusies vecā enerģija un albuma elegances augstākā izpausme ir stīgu un ragu mūzikas pielietošana," mūzikas portālam All Scandinavian savu grupu slavē tās dalībnieki. Triloģijas "Violeta Violeta" vadmotīvs ir stāsts par kādu ģimeni: māti Beatrisi, kura atrodas gan Dieva, gan sātana varā, tēvu Kenetu, kurš nolaupa savu meitu, lai viņai netiktu mātes liktenis, un meitu Violetu, kura ir tik skaista, ka vecāki dod viņai vienu vārdu divas reizes. Pēc septiņu gadu sērām Beatrise beidzot nolemj uzmeklēt savu meitu, bet savam vīram sagādāt zināmas nepatikšanas. Divas no šīs triloģijas pirmās daļas dziesmām noklausāmas un apskatāmas šeit apakšā.

Philemon Arthur & the Dung by KaizersOrchestra



Atliek vien mācīties norvēģu valodu vai palūgt Šleseram, lai iztulko. Bet paši "Kaizers Orchestra" puikas no jums tagad atvadīsies.

Omen oppsummerer from Kaizers Orchestra on Vimeo.



Nu? Vai viņi nav mīļi norvēģu pajoliņi? :)

Papildus resursi:
http://kaizers.no/
http://www.myspace.com/kaizerso
http://www.facebook.com/kaizersorchestra

Foto raksta ievadā no grupas "Kaizers Orchestra" mājas lapas.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: