svētdiena, 2011. gada 16. janvāris

Progress un beigas (mūzikas blogs)




Domājams, ja cilvēks pārāk pārdozē iekšķīgi rīcineļļu, viņa izvadkanāli labas slīdamības ziņā, visticamāk, neko daudz neatpaliek no ielām šodien, kad uz ledus uzlijis maigs lietutiņš. Tam gan nav nekāda sakara ar to, ar ko gribēju turpināt. Bet ar kaut ko taču man jāiesāk bija. Lai top neliels ieskats skaistās dziesmās.

1. "Mount Avalanche" – "The End" (EP, 2010)

2009.gada pavasaris pienāca silts. Saulīte spīdēja, putniņi čivināja, bet pūdēto siļķu mīļotāju zemē Zviedrijā kāds Tims Hukari sastrīdējās ar grupas biedriem un, paķēris līdzi veco skaņu inženieri Pīteru Arvīdsonu, uzriktēja jaunu vienību, un nosauca to par "Mount Avalanche". Nākamajā gadā grupa uzstājās kādā Stokholmas piepilsētas mūzikas festivālā, kur to noklausījās ap 900 cilvēku. Paši grupas dalībnieki savā mājas lapā to uzskata par sasniegumu. Droši vien, ka tā arī ir. Kaut "Kantoris 04" Zvejnieksvētkos ierasti savāc vismaz trīs reizes vairāk klausītāju. Lai nu kā, "Mountain Avalanche" ir ļoti dūšīgi strādājusi, ierakstot jaunas dziesmas savam debijas albumam, kuru puiši cerot laist klajā kaut kad šajā 2011.gadā. "The End" tajā būšot noteikti.

Find more artists like Mount Avalanche at Myspace Music




2. "Two Wounded Birds" - "Keep Dreaming Baby" (EP, 2010)



Pagājušā gadsimta sešdesmito un septiņdesmito "surf" stila mūzika atgriežas! Un šobrīd to dzied, sacer un pasaulē iznes jaunie, kas laikā, kad pār pasauli valdīja "Beach Boys", atradās saviem tētiem oliņās. Kvartets "Two Wounded Birds" nāk no Apvienotās Karalistes un cenšas iet šo sērferu mūzikas stila celiņu. Viņiem tas arī izdodas, jo tos pamanījuši gan BBC talantu meklēšanas speciālisti, gan britu respektablais laikraksts "The Guardian". Droši vien kaut kad arī šiem būs debijas plate. Bet līdz tam lai skan "Keep Dreaming Baby". Saviem tēviem un opjiem gan šo spēlēt nevajag - atceroties jaunību, šie droši, ka sāks vilkt nost šortus.

Two Wounded Birds - Keep dreaming baby by Anorak London


3. Jack Johnson - "You and Your Heart" ("To the Sea", 2010)



Viens no pazīstamākajiem Amerikas folkroka dziesminiekiem Džeks Džonsons nav sajaucams ne ar vienu citu līdzīgā stilā dziedošo folkmūziķi. Pats komponē, pats dzied un pats spēlē un dara to visu tikai sev raksturīgā stilā. Daudzus šī ģitārfolka māksliniekus var sajaukt, jo tie dzied un komponē vienādi. Džeku Džonsonu sajaukt ar kādu ir grūti. "To the Sea" ir Džonsona piektā studijas plate, un šī mākslinieka popularitāti Amerikā raksturo kaut vai albuma pārdošanas rezultāti - 243 000 kopiju pirmajā pārdošanas nedēļā. Škiet, Latvijā, lai nopelnītu pirmo zelta disku, jāpārdod 5 000 kopiju... Visiem, kas ciena mūziku dvēselei, top ieteikts Džeka Džonsona "To the Sea". Meklējiet pie mūzikas pirātiem! Jo tāda sakarīga legālās mūzikas veikala pie mums Liepājā nemaz nav.

JACK JOHNSON: YOU AND YOUR HEART from Vasily KOVALEV on Vimeo.




4. "The Corals" - "More Than a Lover" ("Butterfly House", 2010)




Šie jau arī veči - 1996.gadā dibinātā "psihodēliskā folka" apvienība "The Corals" no Anglijas 2010.gadā atzīmējās ar skaistu plati. "Butterfly House" tapusi stingrā producenta Džona Lekija uzraudzībā. Un šis vīrs zina, ko dara - viņš roku pielicis gan pie "The Stone Roses", gan "The Verve", "Radiohead" un pat pie "Muse" albumu tapšanas. "More Than a Lover" gan atkal atgriezīs pagājušā gadsimta sešdesmitajos. Kam nu ir kur atgriezties.




5. "Take That" - "The Flood" ("Progress", 2010)




1989.gadā, iespaidojoties no ASV puišu supergrupas "The New Kids on the Block", producents Nigels Mārtins Smits nolēma radīt Apvienotajai Karalistei savu puišu megagrupu. Saticis komponistu Gariju Bārlovu, kurš vēlāk kļuva par vienu no "Take That", Smits pa vienam dažādās atlasēs un konkursos pielasīja klāt četrus pārējos - Hovardu Donaldu, Džeisonu Oranžu, Marku Ouvenu un Robiju Viljamsu. Sākumā grupas nosukums bija "Kick It", bet Bārlovam tas nepatika un vietā tika piedāvāts "Take That". Tālākais jau ir zināms. Sasniegusi savu supergrupas slavas virsotni, 1996.gadā "Take That" pajūk, šo ziņu sagaidot ar dažām pašnāvībām, ko izdarīja grupas kaislīgākās fanes.

Tomēr nepagāja ne desmit gadi, kad klajā nāca jauns "Take That" albums "Beautiful World" (2006). Grupa atkalapvienojās, bet bez Robija Viljamsa, kurš tobrīd baudīja solomākslinieka slavas virsotnes ar nesen iznākušo plati "Intensive Care". Viņš pat atļāvās par saviem bijušajiem kolēģiem pasmīkņāt, atkal un atkal atkārtojot, ka viņš "Take That" nepievienosies nekad! Līdz 2010.gadā "Take That" paziņoja par atkalapvienošanos grupas sākumsastāvā - tātad ar visu Viljamsu! Iespējams, tam par iemeslu bija pēdējās divas Robija Viljamsa ne visai spožās solo plates - "Rudebox" (2006) un "Reality Killed the Video Star" (2009). Lai nu kāds iemesls, bet "Take That" ir atgriezušies pilnā komplektā. Atgriezušies daudz nobriedušāki un daudz, daudz klausāmāki kā tālajos deviņdesmitajos.



Foto raksta ievadā: http://ipkitten.blogspot.com
Albumu foto no publicitātes materiāliem.

Nav komentāru: