otrdiena, 2011. gada 25. janvāris

Laszlo Jones - "Download Me I'm Free", "Spinning Around" (video)




Lazlo Džouns ir no nekurienes. Tajā pašā laikā viņš ir no visurienes. Bērnībā viņa ģimene pārcēlās no vienas vietas uz otru, tāpēc mazais Lazlo padzīvojis gan Singapūrā, Bankokā un Bahreinās, gan Milānā un Čikāgā. Četru gadu vecumā viņš sāka mācīties mūzikas kolā, bet no septiņu gadu vecuma - apgūt klavierspēli. Lazlo vecāki bija lieli mūzikas cienītāji - viņu mājās radio skanēja vienmēr. Tēvs īpaši bija iecienījis klasisko Vāgnera mūziku, māte - Stīviju Vonderu un Džordžu Bensonu, bet pats Lazlo nosliecas uz "Led Zeppelin" un "AC/DC" pusi. Pavisam drīz Lazlo Džouns iesaistījās dažādās pagrīdes mūzikas grupās.

Mūzika, kuru izpilda Lazlo Džouns, ir pilna ietekmēm no zemēm, kurās viņš dzīvojis. "Mans tēvs ir holandietis ar amerikāņa un ungāra asinīm, mana mamma ir turku un itāļu asiņu, bet es esmu kā dubultais bekona čīzburgers ar papildus marinēto gurķi un sīpolu," kādā intervijā atzīst pats Lazlo. Un viņš savu "nekurienes" tēlu pats labprāt spodrina. "Kad viņš runā, ir pārsteidzoši skatīties, cik ātri viņš pārslēdzas no Čikāgas angļu valodas uz parīziešu franču valodu, milāniešu itāļu valodu vai beirutāņu arābu valodu," teikts Lazlo "Facebook" profilā.

"Banana Nation" bija Lazlo Džounsa debijas plate. Vīņa komponētajā mūzikā manāmas ietekmes no visas viņa iepriekšējās dzīves - tajā ir gan Harijam Belafontem raksturīgs skanējums, gan hārdroka, metāla un pat Brodvejas mūziklu kokteilis. Un, protams, skaistas dāmas, kas pavada Lazlo Džounsu visos viņa videoklipos.






Papildus resursi:
http://www.laszlojones.com/
http://www.myspace.com/laszlojones
http://www.facebook.com/laszlojones

Foto raksta sākumā no http://www.beirutnightlife.com

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: