ceturtdiena, 2011. gada 20. janvāris

"First Aid Kit" - "Tiger Mountain Peasant Song", "Ghost Town" (video, audio)




"First Aid Kit" ir divu māsu (Džoannas (21) un Klāras (18)) Zoderbergu (Söderberg) duets no Zviedrijas. Augušas Stokholmas dienvidu priekšpilsētā, māsas bērnībā ietekmējušās no Sietlas folkgrupas "Fleet Foxes" un dziedātājas Džoannas Ņuvsomas (Joanna Newsom) daiļrades. Acīmredzot tas meitenes aizrāvis tik ļoti, ka 2007.gadā tās nolēma pašas ķerties pie dziesmu komponēšanas. Tomēr pirmo slavu zviedru folkmūzikas duetam atnesa nevis savas dziesmas, bet jau pieminētā grupa "Fleet Foxes", kuras dziesmas "Tiger Mountain Peasant Song" koverversiju Džoanna un Klāra ievietoja "Youtube" portālā, kur tā guva lielu piekrišanu.

Mājas apstākļos meitenes ierakstīja dziesmu "Tangerine", kuru tūlīt arī sāka spēlēt Zviedrijas radiostacijās. Tālāk jau darbs bija ierakstu kompānijām. Vispirms lokālajām Zviedrijas, tad starptautiskām un še kur "First Aid Kit" skan visā pasaulē.

2010.gada janvārī "First Aid Kit" pasaulei deva savu debijas plati "The Big Black & The Blue", ar ko apceļoja koncertējot gan Veco, gan Jauno kontinentu, gan Austrāliju un Jaunzēlandi. Pirms pāris dienām, 18.janvārī, "First Aid Kit" izdeva singlaplati ar divām dziesmām - "Universal Soldier", "It Hurts Me Too".

Ieskatam "First Aid Kit" daiļradē lai seko duetam atzinību atnesušais "Youtube" klips un vienkārši brīnišķīgā pašu māsu Zoderbergu komponētā "Ghost Town" no tik pat nepārspējamās plates "The Big Black & the Blue".




Ghost Town by First Aid Kit

Papildus resursi:
http://thisisfirstaidkit.com/
http://www.myspace.com/thisisfirstaidkit

Foto raksta ievadā no www.clashmusic.com

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: