trešdiena, 2012. gada 15. februāris

Singli bez albumiem - 3 ("InWhite", Daley u.c.)

Kārtējā, jau trešā, singlu bez albumiem sērija. Šajā reizē dziesmas no Amerikas līdz Krievijai.

Daley - "Smoking Gun"
Skaista frizūra - pirmais, kas ienāk prātā, skatot darbībā jauno britu talantu, kura zvaigzne iemirdzējusies, pateicoties jauno mūziķu konkursam "Sound of 2011", ko, kā jau katru gadu, rīko britu "BBC". Tāpat jauneklis "ar Spandžbobu uz galvas" iepriekš sastrādājies ar virtuālo projektu "Gorillaz". Pagājušā gada vasarā šis Dalejs izdeva tādu kā singlplatīti "Those Who Wait", tajā iekļaujot arī dziesmu "Smoking Gun" (tā bez maksas lejupielādējama šeit). Droši vien Prinss uz šo jaunuli skatās un domā: "Diez, es jaunībā arī tāds izskatījos un izklausījos?..."


"Friends" - "My Boo"
Par Bruklinas (ASV) kvintetu "Friends" britu "The Guardian" Dienas grupas apskatnieks Pols Lesters saka: "Iepazīstieties ar savu jauno mīļāko grupu. Līdz nākamai nedēļai..." Nekādas augstās mākslas šajos jaunekļos un jaunavās, protams, nav. Taču droši vien pat Leonardo Da Vinči pēc augstu matēriju radīšanas šad un tad devās vienkārši pasēdēt uz poda vai, kamēr mācekļu nebija blakus, palaist skaļu pirdienu... Tas taču ir tik dabiski!


"Fire And Neon" – "Kerosene"
Pagājušā gada janvārī kanādiešu trio pēc divu gadu pastāvēšanas izdeva debijas singlplati "Like Dance". Šķiet, viss pamazām virzās uz pirmā lielā albuma iznākšanu. Cerams, tam kā labs vēstnesis ir jaunākais "Fire And Neon" skaņdarbs "Kerosene".


"Koria Kitten Riot" - "An Anthem From The 80′s"
Soms Anti Reiko ir liels grupas "Bright Eyes" fans. Tā vien šķiet, klausoties viņa dziesmas, ko pats komponē un izpilda ar savu grupu "Koria Kitten Riot". Pagājušā gada rudenī šiem klajā nāca otrais albums "The Lows & The Highs". Arī šī saldsērīgā un apcerīgā dziesma par pagājušiem labākajiem laikiem dzirdama jaunajā platē.


"InWhite" - "Море"
Atkal un atkal jābrīnās, vai mūsu lielajā, neprognozējamā kaimiņzemē Krievijā iespējams radīt mūziku, ko tiešām var nosaukt par labu. Laikam jau līdz mums atnāk tikai samazgas; iespējams, pie vainas ir tas, ka pastāvīgi nesekoju līdzi šīs tautas mūzikas novitātēm. Maskavas grupa "InWhite" 2010.gadā izdeva bērniem domātu albumu "Детский альбом", pirms gada - pirmo singlplati "В ожидании тебя". Noprotams, ka šajā, 2012.gadā, dienasgaismu beidzot ieraudzīs "InWhite" debijas albums. Dziesma par jūru "Море" ir pirmā labā ziņa no tā.


Foto raksta ievadā Jūlija Krjukova no grupas "InWhite"; foto no www.inwhite.su.

2012, www.musicstories.lv




Nav komentāru: