ceturtdiena, 2012. gada 16. februāris

"Boy" - "Little Numbers" (video), "Mutual Friends" (pilns albums)

Dieva ceļi, tāpat kā mākslinieku domu gājiens, gudrojot nosaukumu savai grupai, skaidrs, ka ir neizdibināmi. Jau labi zināmā duetā "Girls" dzied divi puikas, bet nu mums priekšā stāv divi meitieši, kuri savu duetu nodēvējuši par "Boy". Un taču ir tik kolosāli!

Meitieši šie - Valeska Stainere un Sonja Glasa - saknēs nāk no Šveices un Vācijas, un viņu ceļi krustojās 2005.gadā Vācijas pilsētā Hamburgā, kurā abas mācījās popmūzikas kursos. Kopš tā laika viņas ari kopā koncertē, sacer dziesmas, bet tikai pagājušā gadā kādā dueta kārtējā koncertā viņas pamanīja ierakstu kompānija "Grönland Records", un rudenī "Boy" debijas plate "Mutual Friends" jau bija virtuālo un parasto mūzikas veikalu plauktos.

Abas meitenes pašas nav nekādas druknās, un tieši tāda pati ir viņu plate - tā ir popsīga, viegla un viena no tām, kurām var nemanīt, kad tā beigusies un sākusi skanēt atkal no jauna. Vai tas runā albumam par labu vai nē, tas ir labs jautājums... Katrā ziņā šobrīd duets izbauda uzmanību, ko viņām izrāda Vācija, dodoties plašā tūrē pa to. Vai viņas spēs izrauties kur tālāk, pārstāvot šobrīd tik pārblīvēto popa un folkpopa nišu mūzikā, to rādīs laiks. Kā arī viņu spēja radīt dziesmas, kas aizrauj. Jo visādi citādi nekā oriģināla tur nav.

Bet - lai katrs pārliecinās pats. Vispirms noskatoties "Boy" debijas singla "Little Numbers" video, pēc tam noklausoties visu plati "Mutual Friends".





Papildus resursi:
http://www.listentoboy.com
http://www.facebook.com/listentoboy
http://www.myspace.com/listentoboy

Foto raksta ievadā no "Boy" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv




Nav komentāru: