otrdiena, 2012. gada 28. februāris

"Dappy" feat. Brian May – "Rockstar" (jaunākie singli un albumi - 27.02.2012)

Šajā nedēļā valda apjukums. Vai nu pavasaris, vai pirmā šāgada izdīgusī zālīte sētmalā, kas izžāvēta labi kūp pīpē, bet skaidrs, ka mūzikas gaumes vērtību smaguma centrs ir noslīdējis vēl nebijušās ģeogrāfiskās koordinātās. Kostadīnoss Kontostavloss jeb "Dappy" ir 24 gadus vecs brits, kura tēvs bija reiz leģendārās grupas "Mungo Jerry" dalībnieks. Braiens Mejs ir 64 gadus vecs brits, kurš reiz bija vēl leģendārākas grupas "Queen" dibinātājs un ir tāds joprojām. Un tas "Dappy" ir viens riktīgs ziķeris - nebūtu viņš piesaistījis savai dziesmai "Rockstar" Meju, sūds uz kociņa šodien drīzāk dabūtu Nedēļas singla godu, ne viņš. Bet jāatzīst, abu kopdarbs skan godam!

Pēc nedēļas, 5.martā, klajā nāks britu kvinteta "Dry The River" jaunais albums "Shallow Bed", šajā nedēļā viņi startē ar brīnišķīgu singlu no tās - "The Chamber & The Valves". Bez pārsteiguma pozitīvus vārdus, protams, jāsaka jaunajai un uzlēcošajai zvaigznei Birdy par viņas singlu "1901", bet absolūti ar izbrīnu jāsecina, ka tāds klepotājs kā Tinčī Straiders var būt pat klausāms, protams, lielāko daļu nopelnu atstājot Piksijas Lotas ziņā. Taču lielākais nedēļas atklājums ir zviedru duets "Niki & The Dove" - protams, pārspīlējot, - Lykke Li dublikāts. 14.maijā noteikti jāausās pēc projekta debijas plates.

NEDĒĻAS SINGLS! "Dappy" feat. Brian May – "Rockstar"


"All The Young" – "The Horizon"


Birdy – "1901"


"The Black Keys" – "Gold On The Ceiling"


Chiddy Bang – "Ray Charles"


"The Drums" – "Days"


"Dry The River" – "The Chamber & The Valves"


Ed Sheeran – "Drunk"


Rebecca Ferguson – "Too Good To Lose"


"Four Year Strong" – "The Security Of The Familiar"


"Niki & The Dove" – "DJ Ease My Mind"


Tinchy Stryder feat. Pixie Lott – "Bright Lights"




Šonedēļ vēl iznāk šādi albumi:
"Corrosion Of Conformity" – "Corrosion Of Conformity"
"The Cranberries" – "Roses"
"Dirty Three" – "Towards The Low Sun"
"Fanfarlo" – "Rooms Filled With Light"
"Ferry Corsten" –"WKND"
"Meat Loaf" – "Hell In A Handbasket"
Philip Sayce – "Steamroller"
"Primal Rock Rebellion" – "Awoken Broken"
"School Of Seven Bells" – "Ghostory"
"Shearwater" – "Animal Joy"
"Soko" – "I Thought I Was An Alien"
"The Ting Tings" – "Sounds From Nowheresville"
"Xiu Xiu" – "Always"

Ko nedrīkst palaist garām un kāpēc?

"The Cranberries" – "Roses"
Kad 2004.gadā iznāca īru "The Cranberries" otrā plate "No Need to Argue" ar tādām tā laika topu grāvējām dziesmām kā "Zombie" un "Ode to My Family", likās, viņi diriģēs mūzikas parādi nu vismaz līdz pagājušā gadsimta beigām. Taču tā nenotika - nākamie albumi bija vairs tikai atblāzma no slavas laikiem. Šogad, pēc vienpadsmit gadu pārtraukuma, grupa atgriežas ar albumu "Roses", cerams, lai pārsteigtu. Vismaz šā klusuma laikā iznākušās Doloresas Oriordanas solo plates vilties nav likušas.

"Xiu Xiu" – "Always"
Lai arī, klausoties "Xiu Xiu" plates, brīžiem liekas, ka tur pie ksilofona un visādiem citādiem grabuļiem apsēdies vīrs, kurš dzied gluži kā uz sliktu dūšu sataisījies, patiesībā Džeimijs Stjuarts stāsta lieliskus mūzikas stāstus - nedaudz ekstravagantus, nepieradinātus, un tieši tāpēc - jo aizraujošākus.

"Meat Loaf" – "Hell In A Handbasket"
Vieni smīkņā, citi apbrīno, vēl kāds izbrīnā noburkšķ, "va ta šis vēl arī dzīvs?". "Šis" Mārvins Lī Edejs tiešām nav nemirstīgs - par to pāris gadus atpakaļ viņu brīdināja gan atklātais Parkinsona slimības paveids, gan 2006.gadā uz skatuves koncerta laikā Pitsburgā zaudētā samaņa. Tomēr "Gaļas gabals" turpina koķetēt ar dzīvi un nāvi - arī šī, viņa divpadsmitā albuma nosaukumā, kā virknē iepriekšējo, figurē vārds "elle". Jāsecina - vai nu Edejam pašam ir jau zināms savs virziens aizsaules ceļojumā, vai arī viņš šīm lietām pieiet ar vieglumu un zināmu šovu. Īstenie "Meat Loaf" fani gan var paraukt degunus par Edeja drosmi eksperimentēt ar ko modernāku, piemēram, hiphopu.

Foto raksta ievadā "Dappy" un Baiens Mejs no www.hitthefloor.co.uk.

2012, www.musicstories.lv




Nav komentāru: