pirmdiena, 2012. gada 20. februāris

"A Classic Education " - "Baby, It's Fine" (video), "First EP" (pilns albums)

Itālija ir daudzu sapņu un kontrastu zeme. Pikanta tauta, kas asina dzīvi ar piparotu sīvumu it visā. Viņi prot izklaidēties. Bijušais premjers Berluskoni ne tikai esot paijājis nepilngadīgu prostitūtu pupeļus, viņš, ja atceramies, kādā pasākumā ieguva hokejista cienīgu smaidu, kad kāds nelabvēlis meta viņam ar statueti. Tā pati pica, - lai arī leģendas vēsta, ka to pirmssākumi meklējami senajā Romā, kad romieši apaļas maizes rikas apkrāvuši ar visu ko ēdamu un sukājuši iekšā -, reti kuram neasociējas ar Itāliju. Tāpat kā Boloņas mērce - kurš ēd makaronus bez Boloņas mērces!?

Boloņa ir pilsēta Itālijas ziemeļos, un tajā bez gardās, visā pasaulē zināmās mērces, rodas arī citas aizraujošas lietas. Piemēram, rokgrupas. Par citām ziņu šobrīd nav, bet par kvintetu "A Claasic Education" gan. Šie četri vīri un viena sieva ir Itālijas pēdējo gadu mūzikas "mainstrīms", ja tā var izteikties. Viņu popularitāte veidojusies pamazām, izdodot divas singlplates un pagājušā gadā arī debijas albumu "Call It Blazing", kuru aprakstot, itāļu mūzikas prese min vārdu salikumus "visvairāk gaidītais" un "labākais, kas itāļu mūzikā noticis pēdējā dekādē".

Grūti teikt par jauno plati - pilnībā to pašreiz nekur neredzu iespēju "nostrīmot", taču debijas singlplate "First" ļoti atgādina vecos, labos "Band Of Horses" - tie paši gaisīgie vokāli, tās pašas instrumentālās prelūdijas un noskaņa. Laikam tomēr "A Classic Education" ir nedaudz pamainījušies, jo jaunās dziesmas "Forever Boy" un "Baby, It's Fine" skan kaut kā savādāk. Varbūt vienkārši jāpierod. Lai to izdarītu, plate laikam būs jāpērk - "iTunes" bodē ir dabūjama. Katrā ziņā šie itāļi rada, kā lai pareizāk izsakās, - aizraujošu mūziku. Solista Džonatana Klensija "dreamy" stilā apstrādātā balss tik tiešām ieved sapnī, bet tādā reālā un kurā nemaz nenāk miegs.

Nosnausties nomodā varēs ikviens, nobaudot jaunāko grupas video dziesmai "Baby, It's Fine" un visu debijas singlplati "First".





Papildus resursi:
http://www.aclassiceducation.com
http://www.facebook.com/aclassiceducation
http://www.myspace.com/aclassiceducation

Foto raksta ievadā no "A Classic Education" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv




Nav komentāru: