ceturtdiena, 2012. gada 2. februāris

"Cloud Nothings" - "No Future / No Past" (video), "Attack On Memory" (pilns albums)

Ķecerīga doma. Bet, ja Kurts Kobeins gadus gandrīz divdesmit atpakaļ nebūtu sadomājis paniekoties ar ieroci, iespējams, "Nirvana" šobrīd skanētu līdzīgi Klīvlendas (ASV) projektam "Cloud Nothings", kas lielā mērā ir viena jaunekļa Dilana Baldi izauklēts bērns. 2011.gadā iznākušo grupas otro plati "Cloud Nothing" mūzikas prese novērtēja vidēji ap astoņām no desmit ballēm. Pat allaž tik kritiskais "Pitchfork" deva 7,9 balles.

Nav pagājis ne gads, un klāt ir "Cloud Nothings" trešais albums "Attack On Memory". Un tas ir pavisam citāds! Atšķirībā no iepriekšējo plašu "lo-fi" skanējuma, jaunais albums ir instrumentāli pilnskanīgāks. Varbūt pat varētu teikt - komerciālāks. "Es domāju, mēs vienkārši šo [albumu] esam radījuši mazliet intensīvāku," pārmaiņas grupas skanējumā mūzikas žurnālam "Paste Magazine" komentējis Baldi. Taču, žurnālaprāt, tā ir tikai viena no pārmaiņām. ""Attack On Memory" ir daudz vērienīgāks un nopietnāks (..), salīdzinot ar grupas abiem pirmajiem albumiem," teikts šā gada janvāra izdevumā.

Neiedziļinoties biogrāfiskos spriedelējumos, bet klausoties "Cloud Nothings" mūziku, jāsecina, ka nupat iznākusī plate ir visai daudzšķaitnaina. Tajā var atrast gan jau minēto "Nirvanas" garu, gan dažbrīd pat "indie-pop" cienīgas ģitārspēles partijas, nemaz jau nerunājot par ekselentiem postroka instrumentālajiem iestarpinājumiem, daži no kuriem ilgst pat vairākas minūtes. Bet Baldi ir noraizējies. Noraizējies, ka, būtiski koriģējot savu spēle stilu, "Cloud Nothings" varētu radīt vilšanos tajos klausītājos, kas grupu līdz šim uzskatīja par tādu kā trakulīgu tīņu ansambli. Tajā pašā laikā Baldi grib mainīties. Un varbūt tieši tāpēc jauno albumu sauc "Attack On Memory"?...





Papildus resursi:
http://www.facebook.com/cloudnothings
http://www.myspace.com/cloudnothings

Foto raksta ievadā Dilans Baldi no apesontape.com.

2012, www.musicstories.lv




Nav komentāru: