pirmdiena, 2012. gada 6. februāris

M. Ward - "Chinese Translation" (video), "Post War" (pilns albums)

Folka monstrs Metjū Stīvens Vards, jeb uz skatuves pazīstams kā M.Ward, nesen patiesi iepriecināja visus folk- un popmūzikas fanus ar ziņu, ka 10.aprīlī klajā nāks viņa astotā solo plate "A Wasteland Companion", un tā šajā laikā, kad no deguna izpilējušais puņķis, pat vēl nenonācis līdz mutei, ar ko to varētu gardi notiesāt, sasalis ragā, ir dvēseli sildoša vēsts.

"She & Him" un "Monsters of Folk" dalībnieks Vards, kura mīļākā dziesma, ja kas, esot Džona Ņūtona 18.gadsimtā radītā kristiešu himna "Amazing Grace", kā solo mākslinieks debitēja 1999.gadā ar plati "Duet for Guitars #2", taču, iespējams, īstenu popularitāti viņš ieguva, iesaistoties duetā ar Zoju Dešaneli "She & Him". Vards ir pieaugušo mūzikas cilvēks. Tā satur, bet ne izstaro, mākslinieka patiesu briedumu gan dzīvē, gan muzikālajā karjerā.

"Ņemot vērā cilvēka patieso dabu, jēdziens "pēckara" patiesībā nozīmē arī "pirmskara", jo katra paaudze agrāk vai vēlāk "nolaiž" asinis," kā caur aukstiem šermuļiem skan šie vārdi, kurus Varda 2006.gada platei "Post War" veltīja portāls "Pitchfork", norādot, ka pašam dziedātājam albumā šis "pēckarš" ir dziļi iekšējs un spējīgs pielāgoties gan patīkamajam, gan ne tik. Vards savās dziesmās ir filozofiski dziļš - par naudas nozīmi cilvēka dzīvē ("Post War", "Deep Dark Well"), par nožēlu ("Someday") un visu, ar ko saskaras ikviens dzīvs cilvēks.

Gaidot jauno Varda plati, pāris dienas padrillēju šo "Post War". It kā būtu jāmet miers, jāsāk ausīties pēc kā cita, bet pieķēru sevi pie domas: "Nu vēl vienu reizīti!" Un tā vēl un vēl, un vēl. Esmu liels amerikāņu "The Walkmen" cienītājs, vēl līdz šim nebiju atradis tam līdziniekus. Tagad man tāds ir. Un pavasari šogad gaidīšu ne tikai tāpēc, lai vectēvam neredzot, iečurātu viņa satecinātajās bērzu sulās, bet lai sagaidītu jauno M.Varda plati "A Wasteland Companion".

Aicinu pievienoties (ne čurāšanā bērzu sulās) plates gaidīšanā ar pieminēto "Post War" un video dziesmai no tās "Chinese Translation".





Papildus resursi:
www.mwardmusic.com
http://www.facebook.com/mwardmusic
http://www.myspace.com/mward

Foto raksta ievadā no M.Varda profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv




Nav komentāru: