otrdiena, 2012. gada 21. februāris

"Foo Fighters" – "These Days" (jaunākie singli un albumi - 20.02.2012)

Tikai pāris no šīs nedēļas jaunajām dziesmām nekvalificētos Nedēļas singla statusa iegūšanai. Tātad - šonedēļ ir reti daudz labas mūzikas. Īpaši gribās uzteikt "School Of Seven Bells" - sākuši ļoti labi, pirms gada dvīņumāsas Dehezas paziņoja par grupas izjukšanu. Tagad tā ir atgriezusies, tiesa, kā duets, kurā spēlē vairs tikai viena no māsām Alejandra un Bendžamins Kērtiss. Kaut kad šogad gaidāms jauns albums "Ghostory", no kura pirmais singls "Lafaye" iznāk jau šodien.

Nebeidz pārsteigt angļi "Kasabian" - "Goodbye Kiss" koncerta versijā bezmaz vai labāka par albumā atrodamo! Ir, protams, arī savi jefiņi šajā nedēļā, piemēram, meiteņu trio "StooShe". Gribējās pie jefiņiem pieskaitīt arī "King Charles", bet roka neceļas to darīt - viņu dziesma "Love Blood" ar balto sieviešu kori patiesībā ir ļoti laba.

Un visbeidzot "Foo Fighters". "Labdien! Mani sauc Vilnis Kronbergs un es esmu atkarīgs no iebiezināta piena ar cukuru, Eltona Džona un grupas "Foo Fighters"." Bez konkurences, absolūti subjektīvi, bet Deivs Grols ar saviem puikām ieņem vietu, kuru tie pelnījuši. Un, starp citu, ar "Foo Fighters" tiksimies vēl arī sestdien. Šī tad būs tāda mūsu "FF" nedēļa...

NEDĒĻAS SINGLS! "Foo Fighters" – "These Days"


Cher Lloyd – "Want U Back"


"Fanfarlo" – "Shiny Things"


"Futures" – "Start A Fire"


"Kasabian" – "Goodbye Kiss"


"King Charles" – "Love Blood"


James Morrison – "Slave To The Music"


"School Of Seven Bells" – "Lafaye"


"Spector" – "Chevy Thunder"


"Stooshe" – "Fuck Me"


"Towns" – "Gone Are The Days"




Šonedēļ vēl iznāk šādi albumi:
"Azari & III" – "Azari & III"
"Band Of Skulls" – "Sweet Sour"
Damien Jurado – "Maraqopa"
"Dodgy" – "Stand Upright In A Cool Place"
"Fun." – "Some Nights"
"InMe" – "Pride"
Jim White – "Where It Hits You"
Josh Ritter – "Bringing In The Darlings"
"Lambchop" – "Mr. M"
"Perfume Genius" – "Put Your Back N 2 It"
Peter Broderick – "It Starts Hear"
"Sleigh Bells" – "Reign Of Terror"
"Tindersticks" – "The Something Rain"

Ko nedrīkst palaist garām un kāpēc?

"Azari & III" – "Azari & III"
Lai arī neesmu šādas mūzikas kaislīgs piekritējs, šī Toronto bāzētā kolektīva debijas plate uzmanību notur. Kā saka paši grupas dalībnieki, viņi veido "emocionālu deju mūziku". Un, par cik es allaž raudu, skatoties romantiskas filmas vai "Panorāmu", acīmredzot šī emocionalitāte labi sader ar plates koncepciju.

"Tindersticks" – "The Something Rain"
Stjuarta Steipla 1991.gadā dibinātais "indie-roka" kolektīvs gājis garus un līkumotus ceļus, gan mainoties dalībniekiem, gan Steiplam ik pa brīdim pievēršoties citiem projektiem. Taču albumi iznākuši ar apskaužamu regularitāti. "The Something Rain" ir grupas devītā plate, un ne bieži gadās, ka šāda skaita albums tiek tik labi ieredzēts no mūzikas preses. Un šoreiz tai presei ir absolūta taisnība.

"Lambchop" – "Mr. M"
Kurts Vāgners un viņa daudzgalvainais orķestris "Lambchop" 2002.gadā radīja vienu no visu laiku labākajām platēm "Is a Woman". Nav iespējams, nu nav, ka "Mr. M" varētu būt par kapeiku sliktāks!

Foto raksta ievadā grupa "Foo Fighters" no inpress.com.mk.

2012, www.musicstories.lv




Nav komentāru: