trešdiena, 2015. gada 21. oktobris

Selena Gomez - "Revival" (2015)


"Es strādāju jau kopš septiņu gadu vecuma. No 17 gadu vecuma esmu bijusi UNICEF vēstniece (viņa ir visu laiku jaunākā UNICEF vēstniece - aut.), [Tāpēc] nokļūt tabloīdu stāstos ir tik nožēlojami. Tas pazudina visu, kas man šajā biznesā patika," Šādi žurnālā "Billboard" sūdzas Selīna Gomeza. Un ko gan citu lai divdesmit trīs gadus vecā meitene sagaida no pasaules, kurai viņa vienmēr asociēsies ar Disneja studijas filmām un publiskām attiecībām ar citu šovbiznesa upuri Džastinu Bīberu. 

ŠOVBIZNESA UPURI


Upuri ir abi, jo šis "ļaunuma iemiesojums" šovbizness bērnību atņēmis abiem. Sakritība vai nē, bet abi - gan Gomeza, gan Bībers - ar mēneša starpību izdod arī savas jaunās plates. Abas ar līdzīgu misiju - pierādīt sevi kā nobriedušas personības. Pirmais iznācis Gomezas albums "Revival". Nosaukums ("Atdzimšana") neesot tikai mārketinga triks vai poēzija, tas esot reāls process, ko šobrīd piedzīvo pati Gomeza. 

Savu aktrises karjeru Gomeza sāka vienpadsmit gadu vecumā filmā "Spy Kids 3-D: Game Over". Tālāk seko neskaitāmas princešu filmas un animācijas filmas (ar Gomezas balsi aizkadrā). Spēlēt princeses, pieļaujams, ir jauki līdz noteiktam vecumam. Pēc tam meitenēm izaug krūtis, sakuplojas dibeni, un viņas sāk filmēties tādās bezgaumībās kā filmā "Spring Breakers" (2013), kurā, šķiet, Gomeza ar kolēģēm redzamas vienīgi bikīni (pat tiesas priekšā!). Imidžs bija radīts, un no tā nu jātiek vaļā.

TOP PAR SIEVIETI BEZ ĶIRURĢISKAS IEJAUKŠANĀS

"Revival" plāns ir tieši tāds - transformēties no tīņu zvaigznes par sievieti, no Bībera bijušās par brīvu meiteni! Izskatās, albuma pirmā singla "Good for You" video bija jārada tāda kā šoka terapija, jo tajā Gomeza par sievieti ir transformējusies efektīvi bez gala. Erotiski vārtoties gultā, pusplikai šiverējot pa dušu un guļot uz grīdas kā šunelim, kurš gaida, kad saimnieks tam pakasīs nabu un pupeļus, Gomeza piesaka sevi kā 2015.gada jutekliskākā videoklipa aktrisi. "Tas ir pa to, kā es jūtos," klipa vadlīnijas atklāj Gomeza. "Jā, tas [video] ir seksuāls un valdzinošs, bet tas ir tas, kas [sievieti] padara par sievieti." 

Klausītājam, kurš Gomezas daiļradei līdzi sekojis minimāli (tiešām tikai dzelteno ziņu virsrakstu līmenī), "Revival" varētu būt ne tikai meksikāņu asinīm škaidītās meitenes atdzimšanas, bet pat piedzimšanas albums. Atšķirībā no viņas debijas plates "Stars Dance" (2013), jaunajā albumā teju visas dziesmas Gomeza ir sacerējusi pati. Ja iepriekšējā albuma producenti, acīmredzot, vēl baidījās meiteni muzikāli padarīt par sievieti, tad "Revival" to izdara dabiski un bez ķirurģiskas iejaukšanās. 

PATIESAIS PROMBŪTNES IEMESLS

Ja par medicīnu, pasaulei ir jāzina vēl viena lieta par Gomezu. "Stars Dance" tūres noslēdzošo posmu jaunā popzvaigzne atcēla un pazuda no sabiedrības acīm. Baumās par nespēju sadzīvot ar šķiršanos no Bībera, kas it kā novedusi meiteni līdz pašnāvības mēģinājumam, sadzeroties daudz tablešu, patiesībai atbilst tikai sadaļa par tabletēm. Tās viņa dzēra daudz, jo pērn janvārī Gomezai tikai diagnosticēta Lupus slimība. Tā ir autoimūna slimība, ko raksturo akūti un hroniski iekaisumi dažādu orgānu audos. "Tas ir [iemesls], kāpēc bija pārtraukums," atzīst pati dziedātāja. "Man varēja būt arī insults."

Pie malas medicīnu, vairs neesošas attiecības un briesmīgas filmas! Klausītāja priekšā stāv no jauna dzimusi popmūzikas zvaigzne vārdā Selīna Gomeza. Un lai veci, iekodēti stereotipi par šo meiteni nemazina vēlmi nobaudīt, ļoti ticams, šī gada labāko popmūzikas plati. 


2015, www.musicstories.lv

Nav komentāru: