pirmdiena, 2011. gada 17. oktobris

Lana Del Ray - "Video Games" (jaunākie singli un albumi - 17.10.2011)

Šķita jau, ka šajā nedēļā jauno singlu sarakstā triumfēs briti "Bombay Bicycle Club" ar otro singlu "Lights Out, Words Gone" no savas trešās studijas plates "A Different Kind of Fix", bet še tev - atnāk vienkāršs meitietis no Brūklinas un vienā rāvienā pārsit visus! Lana Del Reja ar savas debijas singlplates "Video Games" tituldziesmu šonedēl izvirzās neapšaubāmā vadībā un iegūst virtuli ar uzrakstu "Nedēļas singls". Bet bez Bombejiem tālu no panākuma jau arī nebija angļi "Metronomy" ar "Everything Goes My Way" no viņu trešās plates "The English Riviera". Pie šiem noteikti atgriezīsimies. Popa cienītājus droši vienaldzīgus neatstās Kellijas Klerksones un Riannas jaunie dziedājumi.

Ēriks Francis Šrodijs 2008.gadā izdeva kolosālu plati "Love, War and the Ghost of Whitey Ford", nu viņš ir atgriezies ar jaunumu - albumu "Song For The Ungrateful Living". Ērika skatuves vārds ir "Everlast", ja kas. Tāpat deviņdesmito gadu beigās it populāra bija īru alternatīvā roka grupa "Ash"; viņu dziesmu "Oh Yeah" no 1996.gada plates "1977" pa radio drillēja mazāk, jo tā neatbilda radio formātiem, bet mājās kompaktdisku ar to dažs labs nodrillēja gludu. Šonedēļ klajā nāk "Ash" labāko dziesmu izlase "The Best Of Ash", kurā, protams, atrodams arī leģendārais skaņdarbs. Un, visbeidzot, Noels Galahers, pārslimojis "pēc Oasis" mazvērtības kompleksus, visiem saviem cienītājiem dāvā sava jaunā projekta "Noel Gallagher's High Flying Birds" tāda pašā nosaukuma plati. Tā kā klausīties šonedēļ ir ko!

NEDĒĻAS SINGLS! Lana Del Ray - "Video Games"


"ASA" - "Why Can't We"


"Bombay Bicycle Club" - "Lights Out, Words Gone"


Kelly Clarkson - "Mr Know It All"


"Fanfarlo" - "Deconstruction"


"The Japanese Popstars" - "Take Forever" (feat. Robert Smith)


"The Joy Formidable" - "Cradle"


"Metronomy" - "Everything Goes My Way"


"Nero" - "Crush On You"


Nicki Minaj feat. Rihanna - "Fly"


"Niki & The Dove" - "The Drummer"


Šonedēļ vēl iznāk šādi albumi:
"Alter Bridge" - "AB 3.5"
"Ash" - "The Best Of Ash"
"Boyz 2 Men" - "Twenty"
Darren Hayes - "Secret Codes & Battleships"
"Everlast" - "Song For The Ungrateful Living"
"Flashguns" - "Passion Of A Different Kind"
"Goldie Lookin' Chain" - "Blue Waffle"
"Iced Earth" - "Dystophia"
"Insomnium" - "One For Sorrow"
"Issa" - "The Storm"
"Jane's Addiction" - "The Great Escape Artist"
"Loney Dear" - "Hall Music"
"M83" - "Hurry Up, We're Dreaming"
Matt Cardle - "Letters"
Matthew Herbert - "One Pig"
"Noel Gallagher's High Flying Birds" - "Noel Gallagher's High Flying Birds"
Patrick Stump - "Soul Punk"
"Real Estate" - "Days"
"Spectrals" - "Bad Penny"
"Veronica Falls" - "Veronica Falls"

Atskaņas no pagājušās nedēļas albumiem:

"Givers" - "In Light"
Šī "indiepopa" kolektīva no Luiziānas štata ASV skanējums ir gana bagātīgs, jo to veido piecu jaunu cilvēku aizraušanās ar dažādiem mūzikas instrumentiem, ieskaitot flautu un saksafonu; tie nav nekādu divu ģitāru raustītāji un bungu klabinātāji. "Givers" debijas plate "In Light" ir teicams "indie" fons, tomēr pēc pāris noklausīšanās reizēm nākas atzīt, ka ir neeeedaudz tā kā par garlaicīgu. Bet vienalga to klausīšos vēlreiz.

Lisa Hannigan - "Passenger"
Trīsdesmit gadus vecā īru dziedātāja un komponiste Līza Henigana savā otrajā platē "Passenger" ir ielikusi ko tādu, kam top vara pār klausītāju. Iespējams, tā skolu viņa apguva, vairākus gadus esot Deimiena Raisa grupas dalībniecei. Lai tur vai kā, Heniganas "indie-folka" rokraksts jauno plati ierindo šā gada spēcīgāko šī stila albumu sarakstā.

James Blake - "Enough Thunder"
"Tur kaut kam ir jābūt!", šķiet, saucās joprojām pēdējā "Prāta Vētras" plate, un šo teicienu var attiecināt arī uz Džeimsu Bleiku; visi par viņu runā, visi slavē, bet dzirdējis vēl nebiju. Paklausījos. Lielisks albums. No "Anthony & The Johnsons" stilā ieturētām liriskām balādēm līdz skaņu jūklim, kurš varētu būt radies, zilonim ar snuķi tīrot aizdambējušos kanalizācijas aku. To nu vajadzētu noklausīties ikvienam.

Foto raksta ievadā no Lanas Del Rejas profila portālā "Facebook".

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: