trešdiena, 2011. gada 26. oktobris

"Active Child" - "You Are All I See" (pilns albums, audio)

Kas notiek, kad daba mēģina sakrustot it kā nesaderīgus pārus, ir zināms. Kurš gan nav pazīstams ar šādiem piemēriem - āmurzivs, skudrulācis, Kombuļu Inese... Tomēr dažreiz eksperimenti attaisnojas. Vēsture taču ir pierādījusi, ka daudzas lielas lietas sākas no nejaušības vai pārgalvīgiem eksperimentiem. Mūsdienās, kad it kā nevienu ar neko vairs lāgā nepārsteigsi, tomēr uzrodas piemēri. Viens no tādiem ir projekts "Active Child" no Losandželosas (ASV).

Patiesībā šis projekts ir viens vīrs - Pets Grosi. Zēna gados, sācis savu muzikālo karjeru Filadelfijas zēnu korī, vēlāk pievērsies repam, līdz, visbeidzot, nolēmis to visu apvienot, piemetot klāt arī elektronisko mūziku, "New Order" "drums&synths" stilu, deju hip-hop ritmus un R'n'B klasiskos pamatus. Pēc visa uzskaitītā liekas, ka tur var sanākt tikai kaut kāds monstrs? Principā var, bet šoreiz tā nav sanācis - "Active Child" debijas plate "You Are All I See" patiesībā varētu būt viens no pēdējā laika aizraujošākajiem muzikālajiem piedzīvojumiem.

""You Are All I See" ir būvēts kā tilts starp klausītāju un mani, tas ir, - es rakstīju šīs dziesmas, cik daudz jums, tik daudz arī sev," savā mājas lapā stāsta Grosi. "Dziesmas galvenokārt koncentrējas uz prieku un sirdsdēstiem attiecībās, mīlestības zaudēšanu un no jauna atklāšanu, cīņu ar monogāmiju un cīņu ar identitāti."

Pats Grosi ierakstā liek lietā savu kora laikos ietrenēto tenora balsi, kora mūzikas elementiem savās dziesmās atvēlot lielu lomu. Mūzikas portālam "Pitchfork" intervijā viņš gan atzīst, ka pats šobrīd ar kora mūziku ir uz Jūs. Tāpat kā ka ar repu, kas viņam bijis tik tuvs skolas laikā (viņa tēvs strādāja ierakstu kompānijā "Priority Records", kas galvenokārt nodarbojās ar repa mūzikas izdošanu). Un arī šai Grosi aizraušanās ir atradusies vieta "Active Child" dziesmās. "Es nezinu, varbūt atsākšu repa karjeru, kad būs beidzies "Active Child"," ne bez koķetēšanas "Pitchfork" atzīstas Grosi.

Tomēr cerams, tā nenotiks. Grosi vieta šobrīd ir projektā "Active Child", un viņa debijas plate "You Are All I See" ir gandrīz pati pilnība. To tad ikviens var ievērtēt še zem raksta.



Papildus resursi:
http://activechildmusic.com
http://www.myspace.com/activechild
http://www.facebook.com/ActiveChild

Foto raksta ievadā no activechildmusic.com.

2011, www.vilniskronbergs.blogspot.com

Nav komentāru: