trešdiena, 2013. gada 1. maijs

20 ceļazīmes maijam

Šī jaunā rubrika, kura tās veidotājiem, kas joprojām, esot vienā personā, sevi uzrunā daudzskaitlī, droši vien drīz apniks, veltīta, laikam jau, gada skaistākajam mēnesim maijam. Viss plaukst, viss pamodies. Stulbajām spindzelēm un siršoņiem knābīši vēl gana mīksti. Stārķi un citi spārnotie draugi ligzdās aizgūtnēm kakā olas, bet ļaudis beidzot iziet publiskās vietās skopāk apģērbti, lielākā vairumā gadījumu laupot apkārtējiem apetīti uz tās dienas vēl atlikušajām maltītēm. 

Pēc ieilgušās ziemas, kas, patiesībā, bija pašā laikā, saule beidzot guvusi uzvaru pār... mēnesi taču nē?! Tumsu? Ziemu? Laikam tā būs precīzāk. Tūlīt klāt būs tās pirmās siltās gada brīvdienas, kad aptuveni divas trešdaļas sabiedrības uzsāks velosezonu, pieblīvējot veloceliņus, ietves un visas taciņas, kurā iespējams iespraukties ar ciskudriļļiem. Un labi, ka cilvēks ir tik vāja būtne, un aptuveni divām trešdaļām no šīm divām trešdaļām velosezona ar šo arī izbeigsies, ļaujot brīvāk elpot un drošāk justies pārējiem.

20 dziesmas, kas atrodas šajā "ceļazīmju" listē, patiesībā nav nekādas ceļazīmes. Ja akli pēc tām vadītos, iebraukt grāvī vai aizbraukt ceļamērķim pilnīgi pretējā virzienā nebūtu nekādu problēmu. Pārsvarā šīs dziesmas nav nedz kādi jaunumi (ar dažiem izņēmumiem, piemēram, "Fall Out Boy" un Eltona kopdarbs "Save Rock And Roll" un "Yeah Yeah Yeahs" divdomīgā "Wedding Song"; divdomīgā tāpēc, ka tā drīzāk izklausās pēc grēksūdzes pirms nolēkšanas no tilta, nevis kāzu prieka,... kas patiesībā varbūt arī ir viens un tas pats...), nedz zīmīgi punkti, vadoties pēc kuriem, pakārtot savu muzikālo kultūras dzīvi jaunajā mēnesī. Šeit ir skumjas, prieks, pārdomas, bezrūpība, pakaļas sūkāšana un pupu staipīšana (pārnestā nozīmē... nē, patiesībā, arī tiešā). Tā arī nodzīvosim maiju!



Tehniska piebilde - ja "Grooveshark" sāk spēlēt vienu un to pašu dziesmu atkal un atkal, lūdzu, ar rociņu ieklikšķināt nākamo dziesmu. Kaut kādi gļuki šiem ir novērojami...

Foto raksta ievadā Emija Kuka no www.mtvhive.com.

2013, www.musicstories.lv

Nav komentāru: