trešdiena, 2013. gada 24. aprīlis

"Kopecky Family Band" - "Kids Raising Kids" (2012)

Šī ir līdzdziedamā, applaudējamā un ar kāju ritmu piesitamā mūzika. Bet tā ir arī dziļi emocionāla mūzika - no melanholijas līdz sajūsmai, un tad atpakaļ. Pats Nešvilas (ASV) sekstets "Kopecky Family Band" savā "Facebook" profilā nespēj īsti vienoties, kā lai raksturo viņu mūziku. Un turpina: "Šis nav kantrī, nav pops, nav arī roks un folks, bet kaut kas daudz komplicētāks - sauciet to [mūzikas stilu] par Drosmīgo Jauno Nešvilu." Lai tā būtu, sauksim arī. Tāpat kā tuvojošās pašvaldību vēlēšanas turpmāk dēvēsim par Gudru Cilvēku Parādi. Vai belašus par Graudu Izstrādājumā Ieceptu Pakavu Valkātāju. Un tā tālāk un tā joprojām. Jo nosaukumiem nav nekādas nozīmēs.

"Kopecky Family Band" sevi arī uzskata par ģimeni, jo, kā vēsta leģenda, kad Kelsija Kopecki augstskolā sastapa un uzspēlēja kopā ar Geibu Saimonu, "kaut kas tajā, kā viņš spēlēja, likās tik tuvs un aizkustinošs." Un Kelsija velti laiku netērēja, aicinot Geibu kopā "kaut ko uzspēlēt, kaut ko uzdziedāt." Un, kad viņš tam patiešām arī piekrita, "tas bija ārprātīgi, tas saderēja kopā vienā mirklī - tas vienkārši derēja!" Šobrīd, kad pasauli jau kādu laiku pieskandina grupas debijas albums "Kids Raising Kids", katrs pats var novērtēt, kas ir šī Drosmīgā Jaunā Nešvila. Vai arī izdomāt savu apzīmējumu pats.

Kelsija, kuras uzvārdā nosaukta visa grupa ("mēs iekļāvām nosaukumā vārdu "ģimene", jo tas ir, kā mēs patiešām jūtamies, spēlējot kopā"), protams, ir tās vokālā odziņa. Viss pārējais ir meistarīgi sakārtotas muzikāli tehniskas lietas, kā rezultāts ir gaišs un optimisma pilns albums. Patiesībā ne brīdi (pat it kā skumjajā, albuma, iespējams, labākajā dziesmā "Waves") nepamet sajūta, ka "Kids Raising Kids" stāv pāri visam, kas ikdienā spēj pamaitāt dzīvi un sadzīvi. "Kopecky Family Band" izklausās tieši savam vecumam atbilstoši. Pieņemot, ka grupas dalībniekiem ir plus mīnus līdz 25 gadiem, viņi var atļauties (un to ļoti labi dara) būt mūzikā emocionāli "zaļi" un pārdroši gaisīgi. Viņi izklausās kā cilvēki, kas apzinās, ka patiesībā visa dzīve vēl priekšā. Bet albuma nosaukums "Kids Raising Kids", kas varētu būt iztulkojamas kā "Bērni audzina bērnus", dalībnieku personīgi nepazinējam varētu radīt vīziju, ka "Kopecky Family Band" nav no tiem "bērniem", kas spurainajā vecumā pamāca "lielos". Tas labi, jo mēs, "lielie", tādus parasti pārmetam pār celi un noperam ar bikšturiem.



Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no "Kopecky Family Band" "Facebook" profila.

2013, www.musicstories.lv







Nav komentāru: