piektdiena, 2012. gada 27. aprīlis

"Tanlines" - "Real Life" (video), "Mixed Emotions" (2012, pilns albums)

"Jauktas emocijas" - tā sauc amerikāņu dueta "Tanlines" debijas albumu, un tieši šādas noskaņas plate sniedz. Paši puikas - Džesse Koens un Ēriks Emms - to, ko spēlē, dēvē par "robežšķirtni starp indī un klasicisma popu". Šiem, kā jau radošām dvēselēm, patīk izteikties tā, ka normāls, vidusmēra lauku cilvēks neko nesaprot. Taču patiesībā viss ir skaidrs - "Tanlines" vienkārši ir modernizējuši astoņdesmitos!

Kas ir "modernizēti astoņdesmitie"? Sadzīvē - tie ir normālas krāsas džinsi, nevis balinātājā vārīti, lai tie izskatītos gluži kā būtu izvārtīti polārlāču kaunuma apmatojumā. Mūzikā - tie ir ritmi, kas no monotona disko ir pārtapuši par mūsdienīgi aranžētu elektronisko mūziku, kam tomēr atstāti daži iestarpinājumi no tendencēm, kas mūzikā valdīja pirms gadiem trīsdesmit. Principā jau tie astoņdesmitie nekur nav pazuduši - mūsdienās populāra ir neviena vien tā sauktā "lo-fi" vai "dreamy" stila grupa. Ir, kas uzskata to par ko novatorisku un nebijušu, bet nē - tie ir nedaudz modificēti "vecie, labie astoņdesmitie".

"Tanlines" plate "Mixed Emotions" ir apbrīnojami viegla! Koens un Emms ar dziesmām burtiski spēlējas. Ne velti viņi savā "Facebook" profilā pie žanra atzīmējuši "Eksperimentālais pops". Viņi eksperimentē, vienā mēģenē salejot astoņdesmito gadu mūzikas pieredzi un mācības un mūsdienu tehnoloģiskās iespējas, kopējo atmosfēru kuplinot ar vokālu, kas daudziem liks atcerēties "New Order" ziedu laikus.

Turpinājumā visa dueta "Tanlines" debijas plate. Pirms tam improvizēts video dziesmai "Real Life" - lai vaigā skatītu šīsdienas varoņus.






Papildus resursi:

Foto raksta ievadā no grupas "Tanlines" profila portālā "Facebook".

2012, www.musicstories.lv

Nav komentāru: